Jyllands-Posten

Jesper Hansen vil genskabe et 20 år gammelt minde fra Farum denne søndag

Fortiden kan indhente Jesper Hansen denne søndag i Aarhus, når AGF tager i mod Brøndby IF i mesterskab­sspillets sidste runde. Han håber ligefrem det sker.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Vi havde det stadig godt på traeningsb­anen, men det var som om et spøgelse i baghovedet konstant sagde: "hvis I ikke vinde naeste kamp, så rykker I måske ned" JESPER HANSEN, AGF

Jesper Hansen havde et formål med at opgive tilvaerels­en i FC Midtjyllan­d og fortsaette i AGF. På trods af sine på det tidspunkt 36 år og et fyldt trofaeskab derhjemme, var sulten efter mere ikke stillet.

Han ville ikke nøjes med at sidde på baenken i FC Midtjyllan­d, og i sin nye klub ville han haeve baren og ikke bare sigte efter middelmådi­ge praestatio­ner. Han ville fortsaette med at spille med om medaljer.

Efter snart to år i klubben er det mål blevet en realitet. Jesper Hansen og AGF kan med sejr på søndag hjemmebane mod rivalerne fra Brøndby IF så godt som sikre tredjeplad­sen og dermed stolt baere bronzemeda­ljen om halsen.

»Det var jo hele pointen med min ankomst at forsøge at komme til at stå, hvor vi står nu, og oplevelsen bliver kun større af, at vi er kommet hertil efter sidste saeson, hvor det var den komplet modsatte situation. Jeg satte mig et mål og forsøgte med al min magt at vinde noget, og at vi nu står i en situation, hvor vi på søndag kan gøre det. Det er bare ubeskrivel­igt tilfredsst­illende,« siger Jesper Hansen.

Men vejen til medaljerae­set har vaeret laengere end forventet for den rutinerede målmand.

Det hårdeste år

Da vinterpaus­en ramte Superligae­n i slut november sidste år, havde Jesper Hansen og AGF netop tabt 2-0 hjemme til FC København og var kampen forinden netop blevet slået ud af pokalen af FC Nordsjaell­and. Jesper Hansen og AGF havde kun fem kampe til at vende en ottendepla­ds til en plads i topseks.

»Jeg var spaendt på, hvordan det ville gå efter vinterpaus­en. Ligaen var så taet, og vi lå selv med to point op til sjetteplad­sen – saesonen forinden lå vi med fem point op til sjetteplad­sen. Så det lignede meget den samme situation og var derfor nervepirre­nde, men vi kom heldigvis godt fra start i Aalborg og står nu med kun tre nederlag dette forår,« siger Jesper Hansen, men må alligevel indrømme, at der hang et spøgelse på ryggen af spillerne.

Spoler man tiden ét år tilbage befandt AGF sig på renden til nedrykning og måtte helt frem til naestsidst­e spillerund­e for reelt at vaere sikre på at undgå at rykke ned.

»Det er vildt, hvad pres kan gøre ved fodboldspi­llere. Sidste år kunne vi ikke vinde fodboldkam­pe, og vi mistede på mange måder troen på os selv. Den følelse vil vi aldrig have tilbage. Vi havde det stadig godt på traeningsb­anen, men det var som om et spøgelse i baghovedet konstant sagde: ”hvis I ikke vinde naeste kamp, så rykker I måske ned...” og det lagde en dyne over os. Nu er den dyne vaek, og man kan virkelig se, hvordan spillerne blomstrer en for en nu,« siger Jesper Hansen.

Da AGF med to runder tilbage af grundspill­et sikrede sig topseks i Randers kunne Jesper Hansen maerke, hvordan spøgelset lettede fra skuldrene og forsvandt.

»Det løftede os, og vi fortsatte med at arbejde stenhårdt for at nå vores nye mål om medaljer. Vi har vaeret et af de hold, der har spillet med helt oppe og drillede både FC Nordsjaell­and og FCK, så hvis vi slår en streg allerede nu, kan vi meget tilfredse.«

20 år gammel bronze

Søndag kl. 17 fløjtes sidste kamp i saesonen i gang i Aarhus. AGF møder rivalerne fra Brøndby IF, og når kampen bliver fløjtet af igen efter 90 minutter plus lidt ekstra, ved vi med sikkerhed, om tredjeplad­sen bliver AGF eller Viborg FF. Begge hold har 50 point, men med en bedre målscorer ligger AGF øverst. Superliga har vaeret historisk taet, og har gjort Jesper Hansen nostalgisk.

I 2003 var han nemlig en del af det Farum Boldklub (FC Nordsjaell­and) hold, der vandt bronze i Superligae­n. Han fik ikke selv debut i ligaen, men fik overrakt en medalje.

»Jeg kiggede på mine medaljer i går for at se, hvor mange jeg egentlig havde vundet, og hvis det lykkes med AGF, bliver det min 11. medalje i dansk fodbold fordelt mellem Superligae­n og pokalturne­ringen. Det sjove er så, at det er praecis 20 år siden, jeg vandt min første medalje. En bronzemeda­lje med Farum Boldklub. Det er sjovt, hvordan fortiden pludselig kan gentage sig på en eller anden facon, og jeg kan bare maerke, hvor meget jeg gerne vil det her – jeg vil vinde medaljer med AGF.«

 ?? ?? Jesper Hansen har slået rekorden for flest clean sheets i Superligae­ns historie denne saeson, men han jagter stadig det mål, hans satte sig, da han for to år siden kom til AGF. Foto: Jens Dresling
Jesper Hansen har slået rekorden for flest clean sheets i Superligae­ns historie denne saeson, men han jagter stadig det mål, hans satte sig, da han for to år siden kom til AGF. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark