Jyllands-Posten

Hondas nye elbil

Designet er helt klassisk

-

Honda satser langt mere på elbiler fremover. Det står klart, efter at maerket nu har afsløret detaljerne for den endelige version af den nye e:Ny1, som er den elektriske version af HR-V.

Her kan man se, at der er en raekke aendringer i den elektriske version i forhold til den HR-V med hybridmoto­r, der kom på markedet herhjemme sidste år, og som er vist som en prototype som elbil. Her har vi en mere lukket front, mens der er sket større aendringer indendørs. Her er instrument­huset opretståen­de og rent digitalt, en raekke kontakter og greb er afløst af én storskaerm på 15 tommer, mens det klassiske geargreb er afløst af små kontakter.

Den er udstyret med et batteri på 68,8 kWh, en elmotor på 204 hk, mens raekkevidd­en er 412 km. Det er et forholdsvi­s stort batteri i forhold til raekkevidd­en, men batteriets nettoeffek­t er dog angiveligt kun omkring 62 kWh.

Med lynladning kan bilen oplades fra 10 til 80 pct. på 45 minutter. Honda fortaeller ikke selv om effekten, som ifølge tyske Autobild er på beskedne 78 kWh. Ladning klares i alle tilfaelde med et ladestik i fronten. Bagude er der 346 liter bagagerum at fylde op, her er umiddelbar­t intet frunk foran.

Udgangspun­ktet er her Hondas nyudvikled­e ”e:N Architectu­re F”, som er en platform med frontmotor, der ifølge maerket fokuserer på tre vitale egenskaber, nemlig stor karrosseri­stivhed, lavt tyngdepunk­t og en meget vindglat undervogn. Her er altså en anden opbygning end HR-V, selv om bilerne ligner hinanden. Med den elektriske model debuterer også nye hvide Honda-logoer og en ny skrifttype, som skal gaelde for de elektriske modeller.

Bilen kommer til Danmark i løbet af efteråret.

 ?? ?? Foto: Honda
Foto: Honda

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark