Jyllands-Posten

Tesla-toget buldrer derudad, de andre kan ikke svare tilbage

Nye salgstal afslører, at bilmaerket fortsat er suveraene herhjemme. To af de ellers normalt store bilmaerker er slet ikke med på top-10.

- CHRISTIAN SCHACHT

Tesla fortsaette­r sin voldsomme fremgang på det danske marked. Model Y blev således en ganske suveraen nummer et på listen over de mest solgte biler i maj.

Ser man på de 10 mest solgte elbiler, så udgjorde Model Y naesten halvdelen af det samlede salg, og det reducerede biler som VW ID.4, Audi Q4 e-tron og Skoda Enyaq til statistrol­ler. Udover at have førsteplad­sen, så blev Tesla Model 3 nummer to blandt elbilerne.

Tesla Model Y har kørt sin sejrsgang siden lanceringe­n. Og ikke kun herhjemme. Sidste år blev den verdens naestmest solgte bil, kun overgået af Toyota Corolla, og nu har den kurs mod at blive den mest solgte bil i hele verden.

Ifølge nye tal fra analysefir­maet, Jato Dynamics, som overvåger det globale bilmarked, blev Model Y den mest solgte bil på det globale marked i første kvartal. Og det er første gang, at en ren elbil har nået denne placering.

»Tesla har sat sig på elbilsmark­edet,« siger Jan Lang, som er markedsana­lytiker hos Bilbasen.

»Selv om der ikke er så meget hype om dem laengere, så er det et salg, der må få de normalt så store spillere som bla. Peugeot og Volkswagen til at se til med bekymring«. Ikke mindst i Danmark.

De to store maerker har ikke nogen biler på top-10, og selv om de har en stribe modeller, som saelger paent, er der ingen bestseller.

»De andre maerker har ikke kunnet svare tilbage. Det haenger sammen med, at de ikke har nogen tilbud,« mener Jan Lang.

Tesla Model Y blev nummer to i januar, og har ellers ligget nummer et lige siden.

Mange elbiler på vejene

I maj blev der nyregistre­ret 14.012 personbile­r, hvilket er en stigning på 3,82 pct. sammenlign­et med samme måned sidste år. Og det stopper ikke der.

Hvis vi ser på årets samlede tal, er der en tydelig forbedring i bilsalget, da antallet af indregistr­eringer ligger hele 12,45 pct. højere end i samme periode sidste år. Dette indikerer en positiv udvikling på bilmarkede­t, der tyder på en øget interesse og investerin­g i nye køretøjer.

»Vi glaeder os over, at bilsalget år til dato ligger et godt stykke over markedet i 2022. Det ser ud til, at vi har undgået en opbremsnin­g i efterspørg­slen, som vi ellers frygtede ved årets start,« siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportø­rer.

Elbilsalge­t oplevede en bemaerkels­esvaerdig vaekst i maj, hvor antallet af nyregistre­rede elbiler lod sig fordoble. Hele 4.446 elbiler blev indregistr­eret i løbet af måneden, hvilket er mere end dobbelt så mange som samme periode sidste år, hvor der blev indregistr­eret 2.197 elbiler.

Denne tendens bekraefter den vedvarende stigning i salget af elbiler, der har vaeret gennem laengere tid. Måned efter måned har salget af elbiler oplevet en positiv udvikling.

Så langt i 2023 er der blevet indregistr­eret imponerend­e 19.815 flere elbiler, hvilket har medført, at elbiler nu udgør fem procent af den danske bilflåde, oplyser De Danske Bilimportø­rer.

BILSALGET I MAJ

 ?? ?? Tesla Model Y er danskernes klart mest populaere nye bil. Foto: Jonas Ahlstrøm
Tesla Model Y er danskernes klart mest populaere nye bil. Foto: Jonas Ahlstrøm

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark