Jyllands-Posten

Kaempe SUV opgraderes med avanceret teknologi

Den store VW Touareg får et omfattende facelift.

- JENS OVERGAARD

Det virker naesten som en bil fra en anden tidsalder, den store VW Touareg. Men SUV’en, som er topmodel hos Volkswagen, er stadig et stort og klassisk alternativ i en klasse, der også inkluderer Audi Q7, BMW X5 og Mercedes GLE. Nu får den store bil, som i tredje generation har rødder tilbage til 2018, et nyt arsenal af avanceret udstyr, som skal holde den frisk i nogle år endnu.

Det inkluderer blandt andet de nye og avancerede, meget praecise IQ. Light-HD-LEDmatrix-forlygter, som debuterer her, en ny og adaptiv undervogn og endda en tagbelastn­ingssensor.

Ud over klassiske facelift-traek som en aendret front får modellen nu også, i bedste elbils-stil, en rød LED-lysstribe bagpå, hvor der også kommer belysning i VW-logoet. Bag metallet har interiøret med det digitale Innovision Cockpit fået en tur med nye software og hardware.

Her er IQ. Light-HD-LED-matrix-forlygtern­e et kapitel for sig selv. De er opbygget med mere end 38.000 små lysdioder, og ifølge VW betyder det interaktiv­e lyssystem isaer, at kørslen bliver mere behagelig om natten. Det system skal rulles ud til de andre SUV’er hos VW.

Tagbelastn­ingssensor­erne fungerer sammen med bilens elektronis­ke undervogn og 4Motion-firehjulst­raek, som tilpasser sig, hvor meget vaegt der er på taget. Det giver ifølge VW en bedre balance mellem komfort og køredynami­k. Det gaelder isaer, hvis man har tilkøbt aktive kraengning­sstabilisa­torer og firehjulss­tyring, der også kan suppleres med luftaffjed­ring.

Modellen har mulighed for en raekke teknologie­r som den avancerede Travel Assist med køassisten­t, der virker op til topfart, 360 graders kamera med fuglepersp­ektiv, fjernstyre­t parkering og assisteret manøvrerin­g med trailer og infrarødt nattesyn.

Der vil vaere to motorvaria­nter tilgaengel­ige. En 3,0 V6 TDI-dieselmoto­r med automatgea­r og 286 hk og en plug-in-hybrid eHybrid, hvor en V6 benzinmoto­r samarbejde­r med en elmotor og leverer en systemydel­se på 381 hk. Den elektriske raekkevidd­e forbliver uaendret på 53 km. På andre markeder kommer Touareg også som en mere kraftfuld R eHybrid med en systemydel­se på 462 hk.

Med faceliftet følger også en kabine med nye materialer.

Dansk premiere og priser er endnu ikke kendt.

 ?? ?? Den facelifted­e VW Touareg får de nyeste og mest avancerede IQ. Light-HD-LED-matrix-forlygter. Foto: VW
Den facelifted­e VW Touareg får de nyeste og mest avancerede IQ. Light-HD-LED-matrix-forlygter. Foto: VW

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark