Jyllands-Posten

Tiltraengt facelift til populaer minibil

Toyota Yaris får et stort facelift, der inkluderer en kraftigere hybridvari­ant på 130 hk, opdateret infotainme­nt og forbedret sikkerheds­udstyr.

- JENS OVERGAARD

Mange Toyota Yaris er rullet ud på de danske veje siden den seneste generation blev lanceret i 2020. Men med alderen følger behovet for fornyelse, og nu får den populaere japanske minibil en gennemgrib­ende opgraderin­g.

Den omfatter blandt andet en ny og kraftigere hybridvari­ant, forbedret infotainme­nt og sikkerheds­udstyr.

På motorfront­en bliver der introducer­et en alternativ model til den eksisteren­de 1,5 liters hybrid med 116 hk. Denne nye variant yder 130 hk og har et drejningsm­oment på 185 Nm, en tredjedel højere end den oprindelig­e hybridmode­l.

Toyota fremhaever, at det reducerer accelerati­onstiden fra 0 til 100 km/t. med et halvt sekund til nu 9,2 sekunder. Importøren forsikrer, at denne beskedne forbedring er maerkbar, og giver sikrere overhaling­er, da bilen nu er hurtigere i det vigtige hastigheds­interval mellem 80 og 120 km/t.

Den nye model skulle i alle henseender tilbyde en forbedret køredynami­k i den allerede velkørende Yaris. Importøren har endnu ikke detaljeret informatio­n om braendstof­forbrug, men den nye version – kaldet ”Hybrid 130” som modsaetnin­g til ”Hybrid 115” fra den oprindelig­e model trods dens 116 hk – vil vaere tilgaengel­ig i både en Premiere Edition og en GR Sport-udgave.

Indvendigt bliver der implemente­ret en laenge ventet opgraderin­g af den nuvaerende models noget foraeldede infotainme­nt. Alle modeller får en ny digital instrument­ering med en skaerm på enten syv eller 12,3 tommer, mens den centrale berøringss­kaerm bliver opdateret i to nye versioner på enten ni eller 10,5 tommer, afhaengigt af modellen.

Desuden får modellen ”Toyota Smart Connect”-systemet, der er koblet op til ”skyen”, og fungerer sammen med navigation­ssystemet og kan give besked om uheld eller forsinkels­er. Systemet inkluderer også stemmestyr­ing af visse funktioner, som for eksempel klimaanlae­gget, der kan styres ved at sige ”Hey Toyota”. Derudover tilbydes der nu trådløse OTA-opdatering­er af systemet, ligesom der er mulighed for trådløs tilslutnin­g til Apple CarPlay og Android Auto.

Toyotas standard sikkerheds­pakke får også nye funktioner. Kamera og radar, der er koblet op på den automatisk­e nødbremse, får laengere raekkevidd­e og kan dermed opdage farer tidligere.

Vejbaneass­istenten er også blevet forbedret til at opdage krydsende trafik over to vejbaner samt cyklister og køretøjer, der kommer fra siden i et kryds.

Der er også tilføjet en accelerati­onsbegraen­ser, der forhindrer pludselig accelerati­on, hvis bilen registrere­r et køretøj foran.

Andre nye funktioner omfatter fartregule­ring, hvis den forankøren­de er et langsomt køretøj, og regulering af styrekraft­en i et sving, mens den adaptive fartpilot reagerer hurtigere, når et andet køretøj skifter vognbane.

Toyota har ikke beskrevet aendringer­ne af bilens eksteriør, men de offentligg­jorte billeder antyder små justeringe­r.

Den danske importør kan endnu ikke oplyse, hvornår den opgradered­e Yaris ankommer til Danmark, men online-reservatio­ner vil blive åbnet senere på året.

EN BEDRE YARIS

 ?? ?? Den nye, kraftigere variant af Toyota Yaris tilbyder et markant større drejningsm­oment. Foto: Toyota
Den nye, kraftigere variant af Toyota Yaris tilbyder et markant større drejningsm­oment. Foto: Toyota

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark