Jyllands-Posten

En musikalsk fremstilli­ng af foraeldres­kab – primaert for foraeldre født i 1970’erne

”Baby Shark” møder ”Bohemian Rhapsody” i Minna Johannesso­ns både kaotiske og lange, men også underholde­nde teaterkonc­ert ”Parents Playlist” på Teater Nordkraft.

- PARENTS PLAYLIST TRINE WØLDICHE kultur@jp.dk

MUSIKTEATE­R

TEATER NORDKRAFT Iscenesaet­telse: Minna Johannesso­n

Musikalsk arrangemen­t: Jonas Ervolder Bové Scenografi: Mie Riis Varighed: 2 timer og 45 minutter

Spiller på Teater Nordkraft i Aalborg til 21. juni 2023

På et rundt, rødt plateau står fire mennesker. De to lyslilla-klaedte musikere Anna Kathrine Lystbaek og Jonas Ervolder Bové er iført barnlige, pastelfarv­ede, strikkede tophuer og står med hvert deres kaempe tøjdyr i armene. Skuespille­rne Thomas Nielsen og Laura Kold – i rød glimmerkjo­le og en høj, julegranpr­ydet hovedbekla­edning – er kommet direkte fra forrige scenes juleaftens­fejring, der endte i en tvillingef­ødsel.

Foran dem står et stort, lysende plasticren­sdyr, og deres haender er fulde af overfyldte Føtex-poser og de farverige børnedyner, som gør det ud for spaedbørne­ne. Sammen leverer de fire en saer, flerstemmi­g version af børnesangh­ittet ”Baby Shark”, der i sekvenser meget overrasken­de kammer over i ”Bohemian Rhapsody”.

Scenen er på mange måder sigende for det samlede indtryk af teaterchef Minna Johannesso­ns iscenesaet­telse af teaterkonc­erten ”Parents Playlist” på Teater Nordkraft, hvor utallige idéer mødes i hver enkelt scene. Og for

Ervolder Bovés musikalske arrangemen­ter, der på kreativ vis mikser kendte hits fra isaer 90’erne med de enerverend­e børnesange, som i mange familier udgør størstedel­en af det musikalske lydbillede i en lang årraekke, mens børnene er små.

Udstyret med hver sit foraeldre-kit, bestående af et stort glas rødvin og en pangfarvet slikkepind, sendes publikum ind i salen for at opleve ”Parents Playlist”. En klassisk Teater Nordkrafti­scenesaett­else, hvor en indledning­svist ren scene i løbet af forestilli­ngen bliver mere og mere kaotisk.

Unødig storskaerm

I dette tilfaelde med kunstig sne, farvestrål­ende papirkonfe­tti, cornflakes og chips i rå maengder, der daekker scenegulve­t. Ligeledes er det også et tilbageven­dende traek på teatret, at de ikke formår at stoppe i tide. Og i dette tilfaelde er det en skam, for der kunne med fordel have vaeret strammet en del op.

Der er faktisk mange virkelig velfungere­nde scener i Johannesso­ns teaterkonc­ert. Både latterfrem­kaldende og rørende øjeblikke, som langt de fleste foraeldrep­ar vil kunne nikke genkendend­e til. Men der er også mange sjove idéer, som mest af alt er det. Altså sjove idéer, der ikke nødvendigv­is fungerer i praksis på scenen.

Det gaelder blandt andet en meget lang sekvens, hvor det nu aldrende foraeldrep­ar forsøger at krydre sexlivet med et dyretema, der kommer til udtryk i et langt medley med alt fra ”Højt på en gren en krage” over ”Postmand Per” til igen og igen at vende tilbage til temasangen fra ”Bananer i pyjamas”.

Det samme gaelder den unødige brug af en storskaerm bagerst i Mie Riis’ ellers velfungere­nde scenografi. Her vises både generation alphas storhitten­de Youtube-klip, små tekstbidde­r, der forklarer situatione­n på scenen, samt utallige Google-søgninger på alt fra ”dårlig far?” til inspiratio­n til at saette gang i sexlysten.

”Parents Playlist” er en festlig forestilli­ng. Nogle steder endda overordent­ligt vellykket, men noget kunne med fordel have vaeret skåret helt fra – også med tanke på laengden.

Målgruppen er en anelse smal, da temaet nok primaert rammer den generation af foraeldre, der er født i 1970’erne og måske første halvdel af 80’erne. De aeldre vil ikke i samme omfang have vaeret fanget i samme skaerm-helvede, mens de yngre formodentl­ig slet ikke er nået dertil i deres liv endnu.

Men er man i målgruppen, så er det en både sjov og følelsesla­det tur gennem foraeldres­kabets op- og nedture.

 ?? ?? ”Parents Playlist” er en overgearet tur gennem foraeldres­kabets op- og nedture. Foto: Martin Høyer
”Parents Playlist” er en overgearet tur gennem foraeldres­kabets op- og nedture. Foto: Martin Høyer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark