Jyllands-Posten

Han mødte sit livs kaerlighed i USA og flyttede derefter til Australien

Christian Mitteldorf har boet to år sammen med sin australske forlovede i Sydney, og planen er at blive australsk statsborge­r. Men savnet efter familien i Danmark er stort.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Da Christian Mitteldorf i sommeren 2018 mødte australske Brenda Liu på en rejse til USA, havde han aldrig vaeret i Australien.

Men som han selv udtrykker det, svingede parret fra første faerd, og mens de begge stod og ventede på en turistbus, der skulle føre dem gennem nationalpa­rken Yosemites naturoplev­elser, fandt de ud af, at de sagtens kunne bruge dagen sammen. Resten er – som man siger – historie, og i dag bor Christian Mitteldorf sammen med Brenda Liu i Sydney.

»Vi er forlovet, og aegteskab lurer i horisonten. Jeg vil gerne vende hjem til Danmark på et tidspunkt, men indtil videre er vores plan, at vi bliver i Australien så laenge, at jeg på et tidspunkt kan søge om australsk statsborge­rskab. Når det er realiseret, vender vi nok hjem til Danmark, så Brenda på et tidspunkt kan få dansk statsborge­rskab. Så har vi begge dobbelt statsborge­rskab og har opnået den ultimative frihed til at beslutte, hvor vi vil slå os ned,« forklarer Christian Mitteldorf.

Han er 31 år og kommer fra Nakskov på Lolland. Han er uddannet datateknik­er og arbejder som softwarein­geniør i et mindre konsulenth­us med 70 ansatte midt i Sydney.

Lige nu er han i fuld gang med at udvikle en videoapp til Australian Broadcast Corporatio­n, men har også en sidebeskae­ftigelse, idet han interesser­er sig meget for investerin­g og gerne deler ud af sine erfaringer på området.

»Jeg er optaget af, hvordan man kan opnå økonomisk uafhaengig­hed. På sigt kunne jeg godt taenke mig at komme til at leve af det, der for mig er en stor hobby. Det kommer måske senere, for lige nu har jeg egentlig et godt liv, både i forhold til min forlovede og mit arbejde, så nu må vi se, hvad fremtiden bringer,« uddyber Christian Mitteldorf, der bruger en del tid på såvel hjemmeside som nyhedsbrev og blog om emnet.

Fast ejendom er kostbar

I november 2018 besøgte han Brenda Liu i Sydney og opholdt sig i Australien i en måneds tid. Planen var senere at søge om et såkaldt partner visa.

Det kraever imidlertid, at man har boet sammen i mindst et år, så i første omgang flyttede Brenda Liu til Danmark. Det, der skulle have vaeret et år, blev til en laengere periode, da coronapand­emien lukkede verden ned. Hun vendte imidlertid hjem til Australien i efteråret 2020, og naeste forår fulgte

Christian Mitteldorf så efter.

»Nu har jeg boet i Sydney i et par år og har fundet mig godt til rette. I foråret 2021 blev vi forlovet, og mit visa faldt på plads. Naeste skridt er at søge om permanent opholdstil­ladelse,« siger Christian Mitteldorf, der altid godt har kunnet lide at rejse, men nok mest havde set Australien som et fjernt og uopnåeligt rejsemål.

Privat bor parret i kvarteret Neutral Bay, der ligger blot tre kilometer fra centrum og vartegnet Harbour Bridge, ligesom det er taet både på hans og Brenda Lius arbejde.

Parret har overvejet at investere i fast ejendom, men

Jeg er meget optaget af, hvordan man kan opnå økonomisk uafhaengig­hed, og på sigt kunne jeg godt taenke mig at komme til at leve af det. CHRISTIAN MITTELDORF

 ?? ?? Christian Mitteldorf og hans forlovede Brenda
Liu rejser meget og tilbringer
Om parret fast vender hjem til Danmark på et også nogle uger hvert år i Danmark. tidspunkt eller bosaetter tidligt at sige. Foto: Privatfoto sig permanent i Australien er dog endnu for
Christian Mitteldorf og hans forlovede Brenda Liu rejser meget og tilbringer Om parret fast vender hjem til Danmark på et også nogle uger hvert år i Danmark. tidspunkt eller bosaetter tidligt at sige. Foto: Privatfoto sig permanent i Australien er dog endnu for

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark