Jyllands-Posten

Fem maend i voldsomt slagsmål med knive midt på gaden

Mandag ved 19-tiden kørte to biler sammen i Ceres-krydset i det centrale Aarhus, hvorefter et voldsomt slagsmål fandt sted. Fem maend er anholdt, og to er tirsdag blevet fremstille­t i grundlovsf­orhør. Episoden betyder, at politiet vil vaere mere synlige i

- CLARA STEGGER clara.stegger@jp.dk

Mandag aften ved 19-tiden kørte to biler sammen i Ceres-krydset i Aarhus. Efter sammenkørs­len steg flere maend ud af bilerne, og der opstod et slagsmål midt på gaden med.

Flere vidner beretter, at maendene var bevaebnet med både bat og knive, og politiet beslaglagd­e også flere stik- og slagvåben på gerningsst­edet, står der i en pressemedd­elelse fra Østjylland­s Politi.

I alt er fem maend mellem 16-26 år blevet anholdt både på gerningsst­edet og bagefter på flere adresser i Aarhus. Umiddelbar­t kom ingen af de involvered­e maend alvorligt til skade.

Sigtet for grov vold

To af maendene på 21 og 26 år er tirsdag blevet fremstille­t i grundlovsf­orhør i Retten i Aarhus sigtet for grov vold, mens tre andre fortsat er sigtede i sagen.

Iført helt sort tøj og ledsaget af to betjente, der havde fat i hans arme, som begge var sammenhold­t på ryggen, blev den første af de sigtede ført ind i retslokale­t, hvor han tog plads ved siden af sin forsvarer, Bjarne Frøberg. De to betjente blev stående ved den 26-årige under den første del af grundlovsf­orhøret, inden dørene blev lukket.

Inden grundlovsf­orhøret gik i gang, sagde den sigtede noget på et ukendt sprog til en tilhører i lokalet. Politiet greb hurtigt ind og sagde, at den sigtede havde fået at vide, at de ikke måtte tale sammen.

Den 21-årige kom kort efter ind med sin forsvarer, Michael Egholm, og tog plads på samme raekke, som den 26-årige.

Den 21-årige blev sigtet for grov vold ved at have kørt en bil ind i en anden omkring 19:05, for derefter at angribe den 21-årige fra den påkørte bil med et baseballba­t. Manden naegtede sig skyldig og ønskede ikke at give forklaring.

Den 26-årige blev også ifølge anklageskr­iftet sigtet for grov vold og for at have vaeret i besiddelse af en kniv.

Ifølge anklageren skulle han have forsøgt at stikke den 21-årige med en kniv. Han erkendte at have haft en kniv, men naegtede sig skyldig i grov vold. Den 26-årige ville gerne afgive forklaring.

Dog blev dørene lukket 11:53, da der ifølge anklagemyn­dighed fortsat kan vaere flere uidentific­erede gerningsma­end eller implicered­e på fri fod.

To voldsomme episoder

Det voldsomme slagsmål i Ceres-krydset mandag aften sker kun to dage efter, at et knivstikke­ri fandt sted på Langenaes Allé natten til lørdag i Aarhus.

Her skete der også bevidst sammenstød mellem to biler, hvorefter blev to maend overfaldet. Den ene, en 18årig mand, var i livsfare, men er stabil, mens en 19-årig fik overfladis­ke skader. En 24årig er blevet fremstille­t i grundlovsf­orhør og sigtet for forsøg på manddrab og grov vold ved at have angrebet de to maend med en økse.

Politiet ser med stor alvor på både slagsmålet og knivstikke­riet.

»Det er en fuldstaend­ig utilstedel­ig adfaerd, som vi har set de sidste par dage. Fra tid til anden ser vi desvaerre, at de kriminelle agerer sådan, og vi har tidligere set den slags påkørsler, og det er vi opmaerksom­me på,« fortaeller Anders Uhrskov vicepoliti­inspektør hos Østjylland­s Politi.

På baggrund af den intensive efterforsk­ning af begge episoder, er der indtil videre ikke noget, der tyder på, at der er en sammenhaen­g, forklarer Anders Uhrskov og uddyber:

»Det man samstemmen­de kan sige om episoderne, er, at det er enkeltpers­oner fra det kriminelle miljø, der har haft et udstående med hinanden, og som har nogle tilfaeldig­e møder i det offentlige rum«.

De voldsomme episoder betyder, at politiet vil vaere ekstra synligt i Aarhus, hvor det skønner og vurderer, at de kriminelle er.

»Det kan både vaere i midtbyen og i de områder, hvor vi ved, at de kriminelle opholder sig. Synlighede­n vil også øge vores bevidsthed om de kriminelle­s faerden,« siger Anders Uhrskov.

Slagsmålet mandag er blevet filmet af flere borgere, og Anders Uhrskov opfordrer vidner til at dele deres materiale med politiet.

»Det er vigtigt, at man som vidne til sådan en episode ikke indleder en konflikt med de her mennesker, men holder afstand og observerer. Hvis man kan filme, er det en god hjaelp for os,« fortaeller Anders Uhrskov.

 ?? ?? Det var i dette kryds, at slagsmålet fandt sted mandag aften ved 19-tiden. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen
Det var i dette kryds, at slagsmålet fandt sted mandag aften ved 19-tiden. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark