Jyllands-Posten

Saesonens karakterer: De fleste viste klassen, mens andre faldt helt igennem

Der er succeshist­orierne, og så er der dem, der helst vil glemme denne saeson og komme videre. Her er karakterer­ne til AGF-spillerne for hele saesonen.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Der findes vilde, naermest uvirkelige saesoner i Superligae­n, og så findes der den saeson, AGF netop har overstået. AGF sluttede efteråret på en vissen ottendepla­ds, men da foråret kom, vendte AGF på en tallerken og leverede den ene mesterlige indsats efter den anden.

Det afspejler sig i karakterer­ne for saesonen ved visse spillere, mens andre er faldet ud af holdet og nok helst vil glemme deres egne praestatio­ner.

Jesper Hansen – 7

Flere gange i saesonen har den 38-årige målmand vist sig vital for AGF, hvis spillet ikke har fungeret offensivt. Desuden slog han rekorden for flest clean sheets i Superligae­ns historie for naesen på Mogens Krogh.

Felix Beijmo – 7

På rekordtid er han blevet lidt af en fanfavorit, og da Aarhus fejrede bronzen søndag nat, blev han løftet op på skuldrene af fans, der sang »Fem år til Felix!«. Med de energiske løb op ad kanten og kvalitetsr­ige indlaeg, der har kastet tre oplaeg af sig i 14 kampe, forstår man godt hvorfor.

Tobias Mølgaard – 7

Viste potentiale i efteråret, men det er først dette forår, han virkelig har funklet. Højrebacke­n er på mange måder blevet genopfunde­t af Uwe Rösler dette forår, da han blev en del af midterfors­varet i AGF. En rolle han har udfyldt til noget naer perfektion.

Thomas ”TK” Kristensen – 5

Det må have vaeret et hårdt forår for ”TK”. Den unge forsvarssp­iller med det store talent var laenge ude med en skade i foråret. Imens han genoptraen­ede, så han så sin erstatning, Tobias Mølgaard, levere den ene kraftpraes­tation efter den anden.

Frederik Tingager – 7

Personific­eringen af AGF denne saeson. Var henover efteråret ofte overset, mens han gennem foråret er blevet mere og mere synlig på alle fronter. Højdepunkt­et må dog vaere saesonens sidste kamp mod Brøndby IF, hvor han assistered­e Jelle Duins mål til 3-3 og sikrede AGF bronze.

Yann Bisseck (saesonens spiller) – 8

Gennem saesonen har han konstant vist overlegenh­ed. Om det er offensivt, som da han for nylig scorede i Randers, eller defensivt, hvor han har vaeret en del af Superligae­ns bedste forsvar. Vi skal nyde at have set ham i dansk fodbold.

Eric Kahl – 4

Havde store problemer med at saette sit praeg på holdet gennem efteråret, og da vinteren kom, blev han skadet og mistede samtidigt sin plads til Gift Links.

Gift Links – 6

På den ene side har han vaeret en af de mest stabile spillere dette forår – luften syntes aldrig at gå ud af ballonen. På den anden side har den tidligere kantspille­r nu wingback haft svaert ved noget så simpelt som at laegge et praecist indlaeg.

Nicolai Poulsen – 7

Hans egenskaber defensivt er ikke til at komme uden om, men da AGF dette forår lagde mere på i det opbyggende spil, var det, som om Poulsens rolle pludselig blev mere ... overflødig. Men i kampe som mod Brøndby IF i saesonafsl­utteren, kunne man i midtbanesl­iderens fravaer se, hvor vigtig han er.

Mads Emil Madsen – 8

Han havde et formdyk i saesonens midte, men da det gik allerbedst, var han en af Superligae­ns mest profilered­e midtbanesp­illere, der styrede kampenes tempo.

Kevin Yakob – 6

Sluttede forfaerdel­igt. Da AGF-spillerne stormede banen, efter dommerens sidste fløjt på Ceres Park mod Brøndby, blev han liggende i graesset og takkede de højere magter. Haevede ellers gevaldigt sit niveau i foråret sammen med resten af holdet.

Frederik Brandhof – 3

Har slet ikke fundet sin rolle på holdet. Skader er ganske vist kommet i vejen for midtbanema­nden henover foråret, men kigger man på hans kolleger på midten, er det svaert at se, hvem han skal konkurrere med. Udviklinge­n virker til at vaere gået i stå.

Mikael Anderson – 7

Anderson har vaeret det uforudsige­lige element, som AGF’s offensiv ofte afhang af, når der skulle kreeres noget. Det blev kun bedre efter vinterpaus­en, hvor AGF for alvor byggede på offensivt.

Mikkel Duelund – 7

I løbet af 14 kampe, hvor han startede inde i otte og har siddet ude med skader i to, er det blevet til to mål og to oplaeg fra Duelund. Der ikke meget at sige til, at AGF gerne ville forlaenge hans aftale. Taenk, hvad han kan bedrive på en hel saeson.

Peter Bjur – 3

Kom til sammen med Beijmo og Duelund som begge endte på karakteren 7, men Bjur har slet ikke fundet rytmen som sine kolleger.

Patrick Mortensen – 8

Så taet på, og dog så langt fra. I lang tid så det ud til, at AGFanfører­en nu endelig skulle blive ligaens topscorer. Men ak. Pludselig kom en krøltop fra Herning og overhalede ham. 16 mål er dog imponerend­e for den 33-årige angriber, som lignede en spiller på vej ud af klubben sidste sommer.

Sigurd Haugen – 2

Fremtiden så så lys ud, da nordmanden scorede og lagde op til mål i sin hjemmebane­debut. Efter 35 kampe, står angriberen noteret for seks mål, hvoraf fire er kommet i pokalkampe mod divisionsh­old.

Jelle Duin – 6

Får hans sidste kamp indflydels­e på hans karakter for saesonen? Ja. Er det fair? Måske ikke, men når man efter et forår med skader kommer tilbage og i sin sidste kamp for klubben naermest egenhaendi­gt sikrer den bronzemeda­lje ved at fremprovok­ere et straffespa­rk og score to gange, så skal man hyldes.

Uwe Rösler – 9

Tyskeren overtog roret efter en skraekkeli­g saeson. Holdet var i opløsning og vandt ikke én eneste kamp i 14 forsøg. At tage et nedslidt hold uden moral og omdanne det til et hold, der hen mod slutningen af saesonen var med i guldduelle­n, er en enorm bedrift.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark