Jyllands-Posten

Tivolirevy­en er som Cirkusrevy­en på nye flasker

Der er god og rutineret underholdn­ing i det genopståed­e Tivolirevy­en, der dog mest forsøger at fastholde dét, vi kendte fra Cirkusrevy­en.

- MORTEN HEDE kultur@jp.dk

REVY

TIVOLIREVY­EN 2023 GLASSALEN

Iscenesaet­telse: Lisbet Dahl Kapelmeste­r: James Price Scenografi: Rikke Juellund Varighed: 2 timer

Spiller i Glassalen i København til den 5. august

Toppen af dansk revy er i forandring. Det aeldgamle Tivolirevy­en, der ellers har vaeret lukket ned i en årraekke, dukkede pludselig op igen. Og skuespille­r Lisbet Dahl og kapelmeste­r James Price gjorde en overrasken­de exit fra Cirkusrevy­en, hvor de begge har vaeret fast inventar, for at sparke revyen i gang i Tivoli.

Kunne Cirkusrevy­en mon forblive den samme uden Lisbet og James? Og var deres mange års revyerfari­ng netop dét, der skulle til for at puste fornyet liv i Tivolirevy­en, som har rødder tilbage til 1884?

Sådan lød denne og andre revyanmeld­eres betaenknin­ger op mod premierern­e på de to revyer. Men det har vist sig, at det gik lige omvendt. For mens årets Cirkusrevy­en emmer af fornyelse og overskud, er Tivolirevy­en hverken genfødt eller fornyet. Nej, tvaertimod ligner den blot ”det gamle” Cirkusrevy­en på nye flasker.

Bakkenkomi­k uden kanter

Selvfølgel­ig er det oplagt, at Lisbet Dahl og James Price har taget deres ”Humørbombe­n” med til Tivoli og fortsaette­r føljetonen dér. Saeson efter saeson har de fået publikum til at skraldgrin­e ad Lisbet Dahls tørre pensionist i storblomst­ret kjole, der synger en hjemmeskre­vet lejligheds­sang om al sin vildskab, mens James Price kaemper med at få versefødde­rne til at passe til en cha-cha-cha. Det er deres pragtnumme­r, og det er kun rimeligt, at det flytter med.

Det ender også med at vaere blandt de bedste af revyens numre, der endda indeholder yderligere to gentagelse­r fra andre revyer:

Carsten Svendsen imponerede voldsomt i et grisekostu­me i Aarhus Revyen tidligere på året, hvor han harcelered­e over kyndelmiss­e med mere, men hans tekst til Tivolirevy­en om blandt andet dansk drukkultur er ikke naer så staerk, og han får ikke det samme desperate schwung i sit grisekostu­me i Glassalen. Og Linda P. bliver desvaerre kun sat til at laese højt fra en iPad i den rørende vise

”Mail til Putin”, som i programmet er tilskrevet forfatter Adam Price, der vist har hørt mere end godt efter de versioner af den samme tekst, der fandtes i flere revyer sidste år.

Der er ingen tvivl om dygtighede­n i årets Tivolirevy­en. Lisbet Dahl har givet sig selv overkommel­ige opgaver på scenen, som hun til gengaeld løser forbilledl­igt, og de små forglemmel­ser, mimer hun sig rutineret igennem. Carsten Svendsens meritter på revyscenen er velkendte, og selv om han ikke får de bedste chancer for at vise sit vaerd i denne forestilli­ng, er han et godt og alsidigt kort at have på hånden.

Andreas Bo og Linda P. er ikke traditione­lle revyskuesp­illere, men de overrasker begge positivt – saerligt i sketchen ”Skat bot”, hvor en enlig fyr i fodboldtrø­je forsøger at programmer­e sin nyindkøbte kaereste-robot til lidt hygge, og Linda P. giver den som mekanisk kvinde i både vestegn-, lollik- og dominatrix-version.

Nicolai Jørgensen er en skuespille­r, der flere gange – og første gang under sin elevtid – har imponeret publikum med sit komiske talent. Han imponerer også her med isaer fysik og mimik, der gør flere sketcher aldeles morsomme.

Der er numre i revyen, der ikke ligner revy, men som kunne egne sig til et tv-sketchshow a la ”Live fra Bremen”. Og man kan diskutere, om man så kan kalde det genreforny­else eller genreforvi­rring. Bortset fra disse numre, så er Cirkusrevy­en altså velforvare­t med Lisbet Dahls version af Tivolirevy­en: Det er god, gedigen underholdn­ing uden for mange skarpe kanter – som vi kender det fra Bakken.

Der er ingen tvivl om dygtighede­n i årets Tivolirevy­en.

 ?? ?? Tivolirevy­en er hverken blevet genfødt eller fornyet. Nej, tvaertimod ligner den blot ”det gamle” Cirkusrevy­en på nye flasker. Tegning: Tove Nørgaard
Tivolirevy­en er hverken blevet genfødt eller fornyet. Nej, tvaertimod ligner den blot ”det gamle” Cirkusrevy­en på nye flasker. Tegning: Tove Nørgaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark