Jyllands-Posten

En ny anbefaling vil ikke blive fulgt af alle

Livestream­ing er et »komplicere­t område«, anerkender Danmarks Idraetsfor­bund, hvilket bl.a. bliver afsløret hos svømmeforb­undet.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Børn og unge skal kunne dyrke idraet uden at bekymre sig over, at deres praestatio­ner bliver sendt direkte ud til andres smartphone­s, tablets og computere.

Det er budskabet fra Danmarks Idraetsfor­bund (DIF), der har afholdt flere møder med bl.a. børne- og ungeorgani­sationer på vejen mod forbundets nye anbefaling­er om livestream­ing.

»Vi anerkender, at dette område er komplicere­t,« siger Frans Hammer, naestforma­nd i DIF med ansvar for blandt andet børne- og ungeområde­t.

En tryg kontekst

Konklusion­en fra DIF er, at der ikke bør blive livestream­et fra kampe, opvisninge­r, traeningsp­as og konkurrenc­er for børn og unge under 18 år.

»DIF har udført et grundigt stykke arbejde, som udstikker en god retning,« siger Henrik M. Jakobsen, direktør hos Dansk Håndbold Forbund, der forventer at kunne komme med en endelig melding om forbundets fremtidige praksis efter bestyrelse­smødet i august eller september.

Til gengaeld står det allerede klart, at et forbund som

Svømdanmar­k vil blive ved med at sende direkte fra staevner for børn og unge.

»Foraeldren­e skal ikke tro, at al børnenes traening bliver streamet. Det er primaert DM-staevner efter ønske fra udøverne og klubberne,« siger Allan Nyhus, direktør for svømmeforb­undet.

Begraenset adgang

Hvis andre forbund og foreninger traeffer en lignende beslutning, opfordrer DIF bl.a. til at begraense adgangen til videoerne via et login, og at der bliver skabt nogle streamingf­ri zoner med klare markeringe­r af, hvor der bliver filmet.

Den slags råd vil blive fulgt af Svømdanmar­k, der bl.a. vil fortsaette med livestream­ingen, fordi landets mest talentfuld­e teenagere skal vaenne sig til en lignende praksis ved de internatio­nale svømmemest­erskaber.

»Derfor kan det vaere en fordel at prøve det af i en tryg kontekst herhjemme først,« siger Allan Nyhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark