Jyllands-Posten

Johnny Depp strålede som charmerend­e pirat

Det var mest af alt en tilfaeldig­hed, der gjorde, at Johnny Depp blev skuespille­r.

-

Som søn af en servitrice og en civilingen­iør lå det ikke i kortene, at han skulle blive skuespille­r.

Det gjorde det sådan set stadig ikke i ungdomsåre­ne, men skaebnen ville det anderledes, og i dag er han en verdensken­dt skuespille­r.

Som 15-årig droppede han skolen for i stedet at stå i front for en raekke af forskellig­e garageband­s. Han giftede sig som ung og tog et job som saelger af kuglepenne for at tjene til dagen og vejen.

Da han med sin davaerende kone besøgte Los Angeles, tog hans liv en ny retning. Han mødtes med skuespille­ren Nicolas Cage, der foreslog ham at blive skuespille­r, og siden er det kun gået en vej for Depp.

I 1984 fik han filmdebut i kulthorror­filmen ”Morderisk mareridt” – eller ”A Nightmare on Elm Street”, som nogle nok bedre kender den.

Op gennem 2000’erne gik han fra stjerne til megastjern­e med en perleraekk­e af film. Han strålede i rollen som den excentrisk­e, charmerend­e og utradition­elle pirat Jack Sparrow i ”Pirates of the Caribbean”-filmene.

For den første af filmene, som udkom i 2003, blev han nomineret til en Oscar i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle.

I 2005 og 2008 var han nomineret i samme kategori for sine praestatio­ner i filmene ”Finding Neverland” og ”Sweeney Todd: Den djaevelske barber fra Fleet Street”.

De seneste år har han dog også vaeret i søgelyset af andre årsager end sine film.

Hele verden fulgte med, da det føg med anklager mellem ham og hans ekskone Amber Heard i en opsigtsvae­kkende retssag, der kørte sidste år.

En stor del af vidneudsag­nene havde fokus på Amber Heards påstand om, at Johnny Depp havde begået fysiske og seksuelle overgreb mod hende.

Johnny Depp trak sig sejrrigt ud af sagen og beskrev det som at have fået »livet tilbage« efter afgørelsen.

Efter et par stille år på filmfronte­n er han igen aktuel med en hovedrolle i en film, der handler om kong Ludvig 15. af Frankrig og hans elskerinde Jeanne du Barry.

Filmen, som havde debut på filmfestiv­alen i Cannes i maj, fik jaevne anmeldelse­r.

Passionen for musik har han stadig, og han optrådte blandt andet sidste år to gange i Danmark, da han var gaest ved Jeff Becks koncerter.

Johnny Depp har ikke vaeret gift, siden han blev skilt fra Amber Heard i 2017 efter mindre end to års aegteskab. Han har to voksne børn med sin ekskaerest­e Vanessa Paradis.

Johnny Depp, skuespille­r, USA

 ?? ?? Hele verden fulgte med, da en retssag sidste år kørte mellem Johnny Depp og hans ekskone Amber Heard. Johnny Depp beskrev det som at få »livet tilbage« efter afgørelsen.
Arkivfoto: Jim Watson/Ritzau Scanpix
Hele verden fulgte med, da en retssag sidste år kørte mellem Johnny Depp og hans ekskone Amber Heard. Johnny Depp beskrev det som at få »livet tilbage« efter afgørelsen. Arkivfoto: Jim Watson/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark