Jyllands-Posten

Danske Bank-topchef er overbevist om, at resultater­ne kan forbedres

Danske Banks topchef, Carsten Egeriis, har søsat en ny plan med lavere omkostning­er og øget forretning­somfang med kunderne, som banken skal navigere efter de naeste tre år.

- CLAUS IVERSEN claus.iversen@finans.dk

Foran 60 fremmødte journalist­er, ansatte og interessen­ter samt 200 via streaming praesenter­ede Danske Banks topchef, Carsten Egeriis, i Tivoli Hotel & Congress Center i København den nye strategi, som banken har arbejdet på i mere end et halvt år.

Han indtog talerstole­n med ordene:

»Jeg har vaeret i Danske Bank i seks år og adm. direktør i banken i to år. Vi har indtil nu brugt mest tid på at ordne sagerne fra fortiden. Jeg er overbevist om, at vi kan levere bedre, end vi har gjort indtil nu,« lød det fra Carsten Egeriis på scenen badet i Danske Banks blå farver.

Tiden er moden til, at Carsten Egeriis skifter titlen som rengørings­chef ud med bankdirekt­ør med fokus på kunderne. Banken skal med andre ord bruge tiden på kunderne og den digitale udvikling fremfor at rydde op i de historiske sager.

Topchefen er fuld af optimisme i forhold til at øge forretning­somfanget i de tre forretning­sområder, som banken er delt op i: Large Corporates and Institutio­ns,

Business Costumers og Personal Banking.

Dette arbejde er ifølge topchefen allerede i fuld gang.

»Vi har øget udlånet til de store, institutio­nelle kunder og vores erhvervsku­nder, og vi kan se, at vi nu igen tager markedsand­ele på dele af privatkund­emarkedet med øget udlån. Det er dette segment, hvor vi har vaeret mest udfordret de seneste år, men vi har fået stabiliser­et kundeudvik­lingen,« sagde Carsten Egeriis.

Han pegede samtidig på, at Danske Bank er blevet kåret som den bedste bank af erhvervsku­nder i flere undersøgel­ser, og det er ifølge topchefen med til at øge sandsynlig­heden for, at banken kan øge forretning­somfanget i hele Norden med disse kunder. Han gav fra scenen udtryk for, at bankens omkostning­er er og har vaeret alt for høje. Det skyldes de mange dårlige sager, som har fået Danske Bank til at investere massivt i compliance isaer for at forhindre kriminelle i at hvidvaske penge.

Selskaber er solgt fra

Banken har dog ifølge topchefen sideløbend­e med dette skåret banken til for at øge effektivit­eten.

»Vi har fokuseret forretning­en ved at saelge livsforsik­ringsselsk­aber fra i Norge og Sverige. Vores baltiske og russiske aktivitete­r er solgt fra, ligesom vi har solgt vores private banking-enhed i Luxembourg fra. Vi har med andre ord gjort meget for at fokusere på at vaere en nordisk bank,« lød det fra Carsten Egeriis.

Danske Banks nye strategi med navnet Forward ’28strategi med finansiell­e målsaetnin­ger, der skal vaere opfyldt ved udgangen af 2026, tilstraebe­r først og fremmest en vaesentlig forbedring af egenkapita­lforrentni­ngen til 13 pct. og en omkostning­sprocent på 45.

Det skal ske ved at udbygge positionen som markedsled­er i Danmark – også inden for privatkund­esegmentet – mens banken i Finland vil fokusere på komplekse kunder primaert i byområder. I Sverige vil Danske Bank vaere en førende bank for de velhavende kunder – herunder også virksomhed­sejere, mens banken i Norge forlader privatkund­emarkedet for at fokusere på andre segmenter.

Carsten Egeriis vurderede, at banken står et godt sted til at levere varen.

»Vi har fokuseret meget på kulturen i banken. Vi ser, at tilfredshe­den blandt vores medarbejde­re er øget, og det er vigtigt for at få flere og mere tilfredse kunder inden for alle segmenter,« sagde Carsten Egeriis.

Der lyder rosende ord fra til Danske Banks nye strategi fra bankanalyt­iker Johan Ekblom fra den schweizisk­e storbank UBS.

»Planen er mere ambitiøs, end vi forventede,« skriver han i en analyse.

Han vurderer, at markedet vil tage godt imod planerne, som overordnet set er er en billig aktie med et stort potentiale for kursstigni­nger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark