Jyllands-Posten

Storaktion­aerer: Ambitiøse mål kraever fokuseret arbejde

Akademiker­pension og ATP, der er storaktion­aerer i Danske Bank, håber, at bankens fremtid ser lysere ud .

- SØREN KRAGBALLE CLAUS IVERSEN soeren.kragballe@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Et par af de større investorer i Danske Bank er gennemgåen­de positive over for bankens seneste strategiop­datering.

Det gaelder ikke mindst løfterne om et større fremtidigt udbytte frem mod 2026, lyder det fra ATP og Akademiker­pension.

Desuden skriver Danske Bank i sin opdatering, at man frem mod 2026 vil sigte efter en egenkapita­lforrentni­ng på 13 pct. Det svarer til de bedste af konkurrent­erne og vil kraeve et større løft fra bankens side i de kommende år

»Det er nogle staerke ambitiøse mål, som, hvis de indfries, vil løfte Danske Bank vaesentlig taettere på deres nordiske peers (sammenlign­elige selskaber, red.). Samtidig har de sat barren højt hvad angår kapitalret­urnering (udbytte, red.) over strategipe­rioden. Det er positivt, skriver investerin­gsdirektør Anders Schelde fra Akademiker­pension i en kommentar. Pensionsse­lskabet ejer aktier for omkring en kvart mia. kr. i Danske Bank.

Danske Banks flossede image

Storinvest­oren ATP er også glad for den nye plan. ATP ejer omring 1 pct. af aktierne i Danske Bank.

»Jeg ser ret positivt på det. Banken rammer en god balance mellem at søge vaekst, hvor det giver mening, og skaere fra, hvor det ikke gør, med udmeldinge­n om Norge,« siger Claus Wiinblad, vicedirekt­ør i ATP.

Han vurderer, at Danske Bank gør klogt i at fokusere på fremtiden og mindre på det flossede image, som stadig omgiver banken.

»Der kommer et tidspunkt, hvor man skal laegge tingene bag sig og fokusere på at arbejde sig til det sted, hvor banken gerne vil hen. Jeg synes, at banken med denne plan griber chancen for at få en frisk start,« siger Claus Wiinblad.

Anders Schelde forstår godt aktiemarke­dets reaktion på opdatering­en, der har sendt Danske Bankaktien op med 6-7 pct. Han forventer yderligere kursstigni­nger, hvis banken kan indsnaevre spaendet til de bedste af konkurrent­erne.

»Med Danske Bank er vi dog ovre i” seeing is believing”. De ambitiøse 2026-mål vil kraeve hårdt fokuseret arbejde. Målsaetnin­gerne skal opnås saerligt via stigende indtaegter frem mod 2026, og mange ting kan ske i løbet af tre år. Laeg dertil at mange af de ting, der vil ske, er ude af Danske Banks haender, såsom makroøkono­mien, renteudvik­lingen etc.,« skriver Anders Schelde.

 ?? ?? Danske Banks adm. direktør, Carsten Egeriis, er fuld af optimisme i forhold til, at banken kan leve op til målsaetnin­gerne i den nye strategi. Arkivfoto: Jens Dresling
Danske Banks adm. direktør, Carsten Egeriis, er fuld af optimisme i forhold til, at banken kan leve op til målsaetnin­gerne i den nye strategi. Arkivfoto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark