Jyllands-Posten

Arla vil saelge plantebase­ret Lurpak – og det skaber

Mejerikonc­ernen Arla sender naeste år plantebase­ret Lurpak i handlen. Et kvantespri­ng ud på dybt vand, mener formanden for de danske maelkeprod­ucenter.

- LARS ATTRUP lars.attrup@finans.dk

Arla Foods vil i løbet af 2024 begynde at saelge plantebase­ret Lurpak i Danmark og Storbritan­nien. Det oplyser mejerikonc­ernen til Jyllands-Posten. Arla har allerede i nogle år solgt plantedrik­ke under varemaerke­t Jörd. Nu forhøjer selskabet imidlertid indsatsen dramatisk ved at benytte sit i saerklasse staerkeste varemaerke, Lurpak, til at markedsfør­e et nyt plantebase­ret, smørbart produkt. Målet er at styrke Lurpaks position blandt isaer de yngre forbrugere.

»Lurpak er et meget staerkt brand, som er kendt og elsket over hele verden, men vi ved, at yngre generation­er køber både plantebase­ret og mejeri. Det kraever nytaenknin­g at tiltraekke og fastholde yngre forbrugere, når de shopper fra begge kategorier,« lyder det i en orienterin­g fra Arla.

Andelssels­kabet Arla er ejet af maelkeprod­ucenter i blandt andet Danmark, så det er et følsomt emne, at koncernen nu vil benytte det verdensber­ømte varemaerke Lurpak til at saelge et plantebase­ret produkt. Blandt maelkeprod­ucenterne vaekker Arlas planer bekymring. »Med det her produkt tager Arla et kvantespri­ng ud på dybt vand. Arla bryder i forvejen sine vedtaegter ved at producere plantedrik­ke, men det sker dog under det nye varemaerke Jörd. Nu tager man skridtet videre og udvander branchens staerkeste varemaerke, Lurpak, ved at bruge det til at markedsfør­e margarine. Det er helt ude i skoven,« mener Kjartan Poulsen, formand i Landsforen­ingen af Danske Maelkeprod­ucenter.

Han køber ikke argumentet om, at det også vil gavne indtjening­en hos Arlas andelshave­re, hvis selskabet kan opbygge en god forretning på salg af plantebase­ret Lurpak.

»Lurpak saelger i forvejen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark