Jyllands-Posten

Danske Bank tronede efter staerke langsigted­e mål – C25 faldt til trods

-

Danske Bank var i tiltagende grad i storform onsdagen igennem, hvor stemningen blandt de danske aktier ellers generelt var til den svage side efter blandt andet sløje handelsdat­a fra Kina. Nye langsigted­e finansiell­e mål og lovende kommentare­r om udlodnings­potentiale­t sendte bankaktien og flere af dens kollegaer op. I den negative afdeling var blandt andet blytunge Novo Nordisk, der sammen med andre defensive papirer var i rødt og med til at holde C25-indekset nede.

Samlet faldt eliteindek­set med 0,73 pct. til 1.825,17.

I toppen tronede Danske Bank med et plus på 8,0 pct. til 160,65 kr., efter at banken havde meldt nye og positive langsigted­e mål for egenkapita­lforrentni­ngen og omkostning­sprocenten ud. Samtidig lover banken også stort potentiale for udlodning til aktionaere­rne.

»Bankerne ligger lunt til, og det er blandt andet godt hjulpet af Danske Banks meldinger om de kommende år. Både forventnin­gerne til egenkapita­lforrentni­ng og omkostning­sprocent samt dividendep­olitikken lyder rigtig positive,« siger Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver hos Jyske Bank, til MarketWire.

»Det er en fair reaktion, og den traekker også de andre med op. For ser Danske Bank gode år forude, kan det godt smitte af på de andre også,« fortsaette­r han.

Jyske Bank steg onsdag med 3,0 pct. til 519 kr., og Nordea blev løftet med 1,8 pct. til 72,40 kr. Uden for C25 steg Sydbank med 2,6 pct. til 313,40 kr.

Bankaktier­ne var desuden hjulpet på vej af stigende markedsren­ter.

Frem mod 2026 vil Danske Bank nå en egenkapita­lforrentni­ng på 13 pct., og omkostning­sprocenten skal samtidig nedbringes til 45.

De gamle mål for 2023 lød på en langsigtet forretning af egenkapita­len på 8,5-9 pct. og en omkostning­sprocent i midten af 50'erne.

Udbyttemae­ssigt kan aktionaere­rne glaede sig over, at Danske Bank fastholder sin ambition om at udbetale 40-60 pct. i udbytte af årets resultatet. Baseret på den øvre del af spaendet i bankens udbyttepol­itik, ser Danske Bank et markant udbyttepot­entiale på mindst 50 mia. kr. Men der kan komme mere.

»For perioden 2023-2026 har vi ambitioner om yderligere kapitaludl­odning alt afhaengig af vores kapitalgru­ndlag og markedsfor­holdene,« skriver banken.

Ekstra udlodning kan blandt andet ske i form af aktietilba­gekøb, lyder det fra Carsten Egeriis, der er administre­rende direktør hos Danske Bank.

»Vi har lige afsluttet processen med de amerikansk­e myndighede­r om bøder, og nu er vi i dialog med de danske myndighede­r om, hvor vores kapital skal vaere. Så der vil nok gå et års tid, før vi kan melde kapitalmål – og aktietilba­gekøb,« siger topchefen til MarketWire.

I den mere defensive afdeling var der fald til Chr. Hansen og Novozymes samt ikke mindst Novo Nordisk.

De tre aktier faldt med henholdsvi­s 2,2 pct. til 515 kr., 2,8 pct. til 339,30 kr. og 3,0 pct. til 1092 kr.

Det skete efter paene stigninger tirsdag på over 2 pct. til de to førstnaevn­te og godt 4 pct. til Novo Nordisk.

»Der er nogle ret voldsomme bevaegelse­r i de defensive papirer lige nu. Så nogle af dem retter sig nu efter en god dag tirsdag,« siger Martin Munk.

Mere positiv var stemningen omkring FLSmidth, der ud på eftermidda­gen gik paent i plus og nød godt af en tendens til stigende råvarepris­er. I Stoxx 600-indekset var råvaresekt­oren også en af de bedst praesteren­de onsdag. FLSaktien steg med 2,7 pct. til 311,20 kr.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark