Jyllands-Posten

287 bilister er kørt for staerkt forbi vejarbejde – 52 mister kortet

Østjylland­s Politi har skaerpet indsatsen på en straekning på Østjyske Motorvej, fordi mange bilister kører for staerkt forbi. Det skaber usikre forhold for vejarbejde­rne, siger entreprenø­ren.

- ESBEN CRONBACHCH­RISTENSEN esben.cronbach@jp.dk

Faerdselsr­eglerne gaelder – og bliver også håndhaevet – selv om mørket i de sene sommertime­r laegger sig over Danmark.

Det har 287 bilister laert på den hårde måde, da de er kørt for staerkt forbi vejarbejde­t på Østjyske Motorvej ved Aarhus. Bøderne falder på stribe, fordi Østjylland­s Politi – ifølge deres daglige døgnrappor­ter – har foretaget seks faerdselsk­ontroller i området.

Normalt står politiet ikke klar ved vejarbejde på motorvejen­e, men på grund af udfordring­er med isaer lastbiler, der kører for hurtigt forbi vejarbejde­t, har Vejdirekto­ratet og Østjylland­s Politi øget indsatsen på straekning­en. Arkil, der er entreprenø­r på projektet, har berettet om trafikkegl­er, der bliver »skudt afsted som projektile­r« mod vejarbejde­rne, når lastbilern­e rammer dem.

Men efterhånde­n som politiets tilstedeva­erelse på straekning­en er fortsat, lader det til, at antallet af forseelser er dalende.

Første dag med kontrol blev 132 bilister taget i at køre for staerkt. 37 fik en betinget frakendels­e af kørekortet. Efterfølge­nde har det højeste antal forseelser vaeret 46, mens markant faerre får klip og frakendels­er af kørekortet.

Af de i alt 287 bilister, der har overskrede­t fartgraens­en, har 52 fået en betinget frakendels­e af kørekortet, mens 33 har fået et klip. 202 har udelukkend­e fået en bøde.

Vejarbejde­t begynder lidt syd for Hørning og straekker sig til Hinnerup.

Det forbereden­de arbejde, der udføres nu, forventes faerdig i august i år. Forberedel­serne gør det muligt at flytte trafikken rundt om vejarbejde­t, så der efterfølge­nde vil vaere faerre gener for bilisterne.

 ?? ?? 287 bilister har trykket for hårdt på speederen, mens de er kørt forbi vejarbejde­t på Østjyske Motorvej. Foto: Vejdirekto­ratet
287 bilister har trykket for hårdt på speederen, mens de er kørt forbi vejarbejde­t på Østjyske Motorvej. Foto: Vejdirekto­ratet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark