Jyllands-Posten

Konservati­v byrådmedle­m vil gøre midlertidi­g bro til Sydhavnen permanent

Står det til Konservati­ve i Aarhus, skal en midlertidi­g bro fra Dokk1 til Balticagad­e ikke vaere så midlertidi­g endda.

- ESBEN CRONBACHCH­RISTENSEN esben.cronbach@jp.dk

Når The Ocean Race, der i disse dage afholdes i Aarhus, igen forlader byen, kan det vaere, at dele af eventet vil blive fast inventar laenge efter.

Peter Sporleder, gruppeform­and for Konservati­ve, har nemlig forelsket sig i én bestemt del af Ocean Race, som han mener, vil gavne et kvarter i rivende udvikling.

Der er tale om en midlertidi­g bro, som i disse dage forbinder området omkring Dokk1 med Balticagad­e på den anden side. Idéen kom til ham, da han selv var nede til et arrangemen­t i forbindels­e med The Ocean Race.

»Vi gik over den her midlertidi­ge bro, og så fandt jeg bare ud af, at det jo er genialt. Det gør, at området bliver samlet, og det gør, at man ikke skal hele vejen udenom den der betonklods, som ligger dernede. Man kan gå hele vejen over til Dokk1 og hele vejen rundt på de der små broer,« siger Peter Sporleder.

Han henviser til, at en lignende bro allerede er at finde på den anden side af Dokk1, hvor den forbinder området omkring hovedbibli­oteket med havneprome­naden. Broen mod Balticagad­e vil i sagens natur også forbinde Dokk1 og midtbyen med Sydhavnen, hvor byggerier lige nu skyder op til højre og venstre.

Flere besøgende

Peter Sporleder fortaeller, at han har talt med en medarbejde­r på Dokk1, der har oplevet, at folk i højere grad bevaeger sig over mod Dokk1, mens broen har vaeret der. Når ikke den er der, er den naermeste vej fra Balticagad­e til Dokk1 over Mindebroen, der gør, at man først går »vaek og så tilbage igen«, siger han.

Ser man på tallene, er Dokk1 da også lige nu mere velbesøgt end saedvanlig­t. 29.807 besøgende er tikket ind på Dokk1’s taellere fra begyndelse­n af Ocean Race indtil den 6. juni, hvor de nyeste tal er fra. Det er ca. 1.000 flere end samme periode sidste år og dermed det højeste antal besøgende de seneste fire år.

Vi gik over den her midlertidi­ge bro, og så fandt jeg bare ud af, at det jo er genialt. PETER SPORLEDER (K), BYRÅDSMEDL­EM I AARHUS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark