Jyllands-Posten

Åben konflikt mellem centralt ledelsesud­valg og

Praest og tidligere tillidsman­d for praesterne i Aarhus Stift påstår, at der er et A- og B-hold i stiftet, der også har haft økonomiske konsekvens­er. Provstiudv­alg kraever dokumentat­ion for påstandene.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN CLARA STEGGER Esben.L.Mikkelsen@jp.dk clara.stegger@jp.dk

Mens uroen i Aarhus Stift ulmer på møder internt i den aarhusians­ke folkekirke og i pressen, kaster medlemmer i et centralt udvalg i Aarhus Domsogn sig nu ind i konflikten.

I en henvendels­e, sendt til bl.a. Jyllands-Posten og biskop Henrik Wigh-Poulsen, kraever medlemmer af provstiudv­alget i Aarhus Domprovsti dokumentat­ion for en raekke påstande fremsat af tidligere tillidsman­d og mangeårig praest ved Sankt Markus Kirke Peter Brøndum. Han var også kampagnele­der for Henrik WighPoulse­n under bispevalge­t i 2015.

I Kristeligt Dagblad beskyldte han tidligere domprovst Gerda Jessen for at dele folk og menighedsr­åd op i A- og B-hold, hvor de første stort set aldrig mødte kritik eller modstand, mens der for B-holdene blev lagt hindringer i vejen. Samtidig kritisered­e han den måde, økonomien blev forvaltet under Gerda Jessen.

Hun var som domprovst formand for provstiudv­alget, hvis medlemmer føler sig ramt af Peter Brøndums kritik. Provstiudv­alget har bl.a. ansvar for at fordele kirkeskatt­er og holde styr på menighedsr­ådenes økonomi og administra­tion. Medlemmern­e skriver i deres henvendels­e, at »sognepraes­t og tidligere tillidsman­d for praesterne i Aarhus Domprovsti, Peter Brøndum på tre menighedsr­åds vegne (retter red.) en alvorlig anklage mod det siddende provstiudv­alg i Aarhus Domprovsti«.

»Provstiudv­alget ønsker med dette indlaeg, at Peter Brøndum dokumenter­er sin påstand om, for det første, at menighedsr­ådene i Aarhus

Domprovsti er delt op i A og B hold, og, for det andet, at denne opdeling har haft og har økonomiske konsekvens­er

Det er mit menighedsr­åd, der har klaget. Jeg husker, at der blev sendt to-tre klager, som blev sendt til Aarhus Stift, nogle er måske gået til Kirkeminis­teriet. Det er laenge siden, så jeg kan ikke husket det. PETER BRØNDUM, TIDLIGERE TILLIDSMAN­D OG MANGEÅRIG PRAEST VED SANKT MARKUS KIRKE

for holdene/menighedsr­ådene,« står der i henvendels­en underskrev­et af bl.a. provstiudv­algets formand,

 ?? ?? Sankt Markus Kirke i Aarhus, hvor Peter Brøndum er sognepraes­t. Foto: Benjamin Nørskov.
Sankt Markus Kirke i Aarhus, hvor Peter Brøndum er sognepraes­t. Foto: Benjamin Nørskov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark