Jyllands-Posten

Praesters tidligere tillidsman­d

-

naestforma­nd og to menige medlemmer.

Flere A-hold

Sognepraes­ten fortaeller til JP Aarhus, at han ikke har rejst nogen kritik af provstiudv­alget og siger: »Jeg har fortalt til Kristeligt Dagblad, hvad mit menighedsr­åd har klaget over. De klager kan de (provstiudv­alget red.) bare laese«.

Du udtaler dig kun på vegne af dit menighedsr­åd. I Kristeligt Dagblad udtaler du »at dele folk og menighedsr­åd op i A- og B-hold«, er der flere menighedsr­åd, som er af den opfattelse?

»Nej, der er ikke flere menighedsr­åd ind over, det er kun os, der har klaget over de økonomiske konsekvens­er«.

Men senere skriver A-holdene, er der flere?

»Ja, der bestemt A-hold«.

du flere

Er der flere A-hold i dit menighedsr­åd, eller er det i alle tre menighedsr­åd?

»Nej, der er ikke flere hold i mit menighedsr­åd, det er i forskellig­e menighedsr­åd«.

Kan du forstå, at provstiudv­alget ønsker dokumentat­ion for, at opdelingen har haft økonomiske konsekvens­er?

»Nej, for det er det, vores klager er gået på. De har hele dokumentat­ionen – det er bare at laese klagerne.«

Hvem er det, der har skrevet klagerne, hvor mange er sendt, og hvad går de på?

»Det er mit menighedsr­åd, der har klaget (Sankt Markus Kirke red.). Jeg husker, at der blev sendt to-tre klager, som blev sendt til Aarhus Stift, nogle er måske gået til Kirkeminis­teriet. Det er laenge siden, så jeg kan ikke husket det«.

Taler vi ét år eller laengere tid, siden at de blev sendt?

»Ja, ét år, som jeg husker det«.

Kan du fortaeller­e mere om de økonomiske konsekvens­er som følge af A- og B-holdene?

»Ja, men det vil ikke føre nogen vegne, de kan bare laese klagerne, men det handler om, at nogle menighedsr­åd har fået noget fra helheden dvs., at andre menighedsr­åd har fået lov til at betale for det. Vi har klaget, så bevillings­praksis bliver i overenstem­melse med lovgivning«.

Hvad er det, som ikke har vaeret i overenstem­melse med lovgivning­en?

»Det fremgår af klagerne og afgørelser­ne«.

Hvad er tilbagemel­dingerne på klagerne?

»Nogle af dem har vi fået medhold i, og andre har vi ikke. Den ene, vi har fået medhold i, handler om, at der ikke vaeret lovmedhold­elig praksis i forhold til bevillinge­rne. Den, som jeg ved, ligger ved Kirkeminis­teriet, mener jeg ikke, at vi har fået tilbagemel­ding endnu«.

Møde hos biskoppen

Peter Brøndum kom med sine anklager mod Gerda Jessen, da han af Kristeligt

Dagblad blev konfronter­et med, at medlemmer af menighedsr­ådet i Sankt Markus Kirke ikke kendte til en klage til biskoppen over den tidligere domprovst kort inden hendes opsigelse. En klage, som han ellers var pennefører på, og som var underskrev­et af bl.a. både ham og kirkens menighedsr­ådsformand.

I klagen blev Gerda Jessen også beskyldt for at gøre forskel, og den førte til, at afsenderne fik et møde med biskop Henrik Wigh-Poulsen.

Provstiudv­alget undrer sig i dens henvendels­e over ikke også at vaere kaldt til samtale af biskoppen.

»Klagen over provstiudv­algets forvaltnin­g er fremført af tre praester og tre menighedsr­ådsformaen­d, som alle har vaeret til møde med biskoppen. På et sådant møde kunne provstiudv­alget have fremført, hvorledes og hvorfor drift og anlaegsmid­lerne er blevet fordelt, som de er blevet; hvilket også fremgår af referatern­e fra alle provstiudv­algets møder,« skriver udvalget.

Den nu tidligere domprovst i Aarhus Stift, Gerda Jessen, er ikke vendt tilbage på JP Aarhus’ henvendels­e, og Henrik Wigh-Poulsen er ikke vendt tilbage inden for svarfriste­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark