Jyllands-Posten

Efter 16 år er Mike Sheridan endelig tilbage

Efter en lang pause er dansk elektronis­k musiks vidunderba­rn omsider tilbage med et nyt album.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN kasper.schutt@jp.dk

Han var teenager, da hele musikbranc­hen begyndte at tale om hans store talent.

Som bare 16-årig vandt han en Danish Music

Award, men efter udgivelsen af blot to plader forsvandt han pludselig.

Som 18-årig havde Mike Sheridan opnået alt, hvad han havde turdet håbe på. Han havde et stort publikum, han havde vaeret på forsiden af aviserne, og han havde vundet musikprise­r.

Han havde brug for at følge nye, musikalske spor og brugte de følgende mange år i filmens, teaterets og lydkunsten­s verdener.

»Efter mit andet album gik jeg på opdagelse efter nye inputs. Fra at skabe min musik i et kaeldervae­relse med et par højtalere, stillede jeg mig ud og lod mig praege som en del af et større musikliv. Det var vigtigt for mig at udvikle mit tonesprog, hvis jeg skulle vende tilbage til albummet, som er der, jeg udtrykker mig mest direkte,« fortaeller Mike Sheridan i en pressemedd­elelse.

Men nu er Mike Sheridan tilbage med ”Atmospheri­cs”, hans første stidiealbu­m i 11 år.

Albummet har i den grad vaeret ventetiden vaerd.

Rolig og aldrig rastløs

Hans musik er blevet mørkere, men den tager sig stadig god tid, bevaeger sig som et roligt åndedraet og bliver aldrig irriterend­e rastløs som så meget andet på nutidens elektronis­ke scene.

På den måde fungerer Mike Sheridans musik fortsat hjemme på pladespill­eren en tilfaeldig tirsdag eftermidda­g med ild i pejsen og altså ikke kun på store spillested­er fyldt med festende koncertgae­ster.

Han tager også chancer, og tak for det, ikke mindst i den sublime finale ”Universal Automation”, hvor musikken synes at stikke af og søge ud i nye uudforsked­e sfaerer. Her er det som om, at komponiste­n rusker en smule i sit trofaste følge. De skal endelig ikke tro, at de får mere af det samme som på de to første plader ”I syv sind” (2008) og ”Ved første øjekast” (2012).

Perfekt blanding

Anna Mose har turneret flittigt med Andreas Odbjerg i år, men hun har også haft tid til at faerdiggør­e sin solodebut ”Variations of Love”.

Her blander sangskrive­ren pop, jazz og sågar klassiske toner, men bare rolig, intet fremstår rodet, Anna Mose har fuldstaend­ig styr på sit udtryk. Det er netop i krydsfelte­t mellem det klaverbårn­e og de elektronis­ke klange, at denne plade løfter sig.

Mere end nostalgi

Sidste år opnåede Greta moderat succes med albummet ”Forever We’ll Be

Dancing”, og nu er den danske sangskrive­r klar med sin tredje plade ”Portals”.

Vi befinder os stadig i et rendyrket elektronis­ke univers, og inspiratio­nen fra sejlivede 1980’erne-navne som Depeche Mode og Erasure er fortsat tydelige. Men Greta udvikler sig konstant som komponist, og denne gang bevaeger hun sig i flere forskellig­e retninger, og hun begiver sig ud på flere spaendende, musikalske svinkeaeri­nder. For indadvendt får det aldrig lov at blive, dertil er Gretas forståelse for den staerke melodi alt for staerk.

Venligt og luftigt

Og så er der atter nye toner fra Asger Tarpgaard, den tidligere guitarist i popgruppen Superheroe­s. Under navnet Late Runner har han indspillet en på én gang venlig, luftig og mangefacet­teret plade med slidstaerk­e melodier. Disse sange burde kunne sikre Asger Tarpgaard et større publikum.

 ?? ?? Som 18-årig havde Mike Sheridan opnået alt, hvad han havde turdet håbe på. PR-foto
Som 18-årig havde Mike Sheridan opnået alt, hvad han havde turdet håbe på. PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark