Jyllands-Posten

Alle ligakampe saettes på pause efter angreb på topdommer i Tyrkiet

En tyrkisk fodbolddom­mer blev slået i graesset af rasende klubpraesi­dent.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Alle opgør i de tyrkiske fodboldrae­kker er blevet udsat på ubestemt tid, efter at en dommer blev slået i hovedet af en klubpraesi­dent efter en kamp mandag aften.

Det oplyser det tyrkiske fodboldfor­bund (TFF).

Episoden fandt sted efter 1-1-opgøret i den bedste tyrkiske fodboldrae­kke imellem Ankaragücü og Rizespor.

Umiddelbar­t efter slutfløjt stormede Ankaragücü­s praesident, Faruk Koca, ind på banen og slog kampens dommer, Halil Umut Meler, i gulvet med et knytnaeves­lag. Efterfølge­nde blev dommeren også tildelt flere spark, imens han lå på graesset.

»Dette afskyelige angreb var ikke blot mod Halil Umut Meler. Dette inhumane og foragtelig­e angreb var mod alle interessen­ter i tyrkisk fodbold,« lyder det i en udtalelse fra TFF.

Da Halil Umut Meler blev hjulpet fra banen kunne man se på tv-billederne, at han havde en stor bule og en blodansaml­ing under det ene øje. Halil Umut Meler betragtes som en af de dygtigste fodbolddom­mere i Europa, og han har dømt flere kampe i Champions League i denne saeson.

»Den ansvarlige klub, klubpraesi­denten, dens ledere og alle de kriminelle, der angreb Halil Umut Meler, vil blive straffet på den hårdeste måde,« lyder det fra TFF.

Erdogan fordømmer

Tirsdag blev praesident­en for Ankaragucu, Faruk Koca, anholdt for sit overfald på dommeren, oplyser nyhedsbure­auet Reuters.

Tyrkiets praesident, Recep Tayyip Erdogan, er også gået ind i sagen. Han fordømmer angrebet på det sociale medie X.

»Sport betyder fred og broderskab. Sport er uforenelig­t med vold. Vi vil aldrig tillade vold i tyrkisk sport,« skriver han.

Kampen mellem FC København og Galatasara­y i Champions League i Parken tirsdag aften var ikke påvirket af suspenderi­ngen af den tyrkiske liga. Den blev spillet efter avisen deadline. Reportage kan findes på jp.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark