Jyllands-Posten

Danmarks tvangsforf­lyttede strateg kom med en advarsel til kommende modstander­e

Mie Højlund må leve med, at opgaverne på klubhold og landshold ikke altid flugter.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN thomas.kristensen@jp.dk

Den seneste tid har Marie Bjerre fået megen opmaerksom­hed for at vaere saerdeles omstilling­sparat.

Sådan er det, når man som Venstre-politikere­n går fra fyret minister til tilbageven­dt minister på to uger, og Mie Højlund kan om nogen saette sig ind i oplevelsen af at skifte frem og tilbage.

For Odense er hun så gennembrud­sfarlig en venstre back, at hendes evner for laengst har gjort hende til en nøgleprofi­l – som blandt andet i mandagens VM-sejr på 30-28 over Tyskland – på det danske landshold, hvor traener Jesper Jensen imidlertid ofte rykker hende en tak til højre, ind på midten.

»Jeg har altid spillet back og har vaeret vant til at blive sat op til dueller, så det er altid lidt anderledes at komme ind på landsholde­t, få playmakerp­ositionen og skulle fordele spillet og vaere spilstyrer,« indrømmede Mie Højlund efter at have indtaget en hovedrolle i den sidste mellemrund­ekamp, hvis positive resultat gav en kvartfinal­ekamp mod Montenegro onsdag.

»Det er noget, som jeg heldigvis er blevet bedre til gennem årene, men som jeg stadig kan forbedre mig på.«

Advarslen er hermed givet videre til ikke blot montenegri­nerne, men til øvrige

hold, som de danske håndboldkv­inder eventuelt møder senere i turneringe­n, og Mie Højlund var da også svaert godt tilfreds med sådan for alvor at have meldt sig ind i slutrunden efter en indledning praeget af forkølelse og relativt begraenset spilletid:

»Sådan en praestatio­n giver mig rigtigt meget. Jeg elsker at vaere spilstyrer og saette folk i gode situatione­r, men det giver mig helt sikkert også et rush at saette mig selv i gode situatione­r og få selvtillid.«

En flot angrebskam­p

Den gode fornemmels­e får hende dog ikke til at garantere den fjerde semifinale på stribe under Jesper Jensen, selv om Montenegro forholdsvi­st simpelt blev besejret 27-23 i semifinale­n ved EM 2022.

Landstraen­eren var da også forventet pragmatisk i mødet med pressen og påpegede, at isaer defensiven skal tilrettes inden onsdagens knald-eller-fald-opgør.

»Vi leverer for mange åbne chancer. Isaer i første halvleg, men nogle gange skal man også bare anerkende modstander­en. Det tyske mandskab viste, hvorfor det har vaeret godt hidtil i turneringe­n. De finder gode chancer hele tiden.

Vi skal vaere glade for, at vi spillede en rigtigt flot angrebskam­p og spillede os til sindssygt mange chancer,« betonede Jesper Jensen.

Hvad er chancerne for at nå endnu en semifinale?

»For at komme i semifinale­n skal man i kvartfinal­en. Det er vi nu, og det er vi superglade for. Montenegro er en fin chance for os og så ikke mere end det. Det synes jeg også, at Kroatien var i bronzekamp­en i 2020 (ved VM, hvor Danmark overrasken­de tabte 19-25, red.), men de her kampe har deres eget liv. Man skal anerkende, at Montenegro står i kvartfinal­en, for de har mistet nogle gode spillere.«

Onsdagens VM-kvartfinal­e i kvindehånd­bold mellem Danmark og Montenegro slutter efter avisens deadline, men du kan finde kampreport­age, karakterbo­g og kommentare­r på jp.dk

 ?? ?? Mie Højlund var i menneskeha­ender mod tyskerne, som dog ofte blev snydt. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Mie Højlund var i menneskeha­ender mod tyskerne, som dog ofte blev snydt. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark