Jyllands-Posten

Jøder og eksmuslime­r er kanariefug­len i kulminen – lyt til dem

-

Hamas’ erklaerede mål er at destruere Israel og bygge på ruinerne af jødernes byer. Terrororga­nisationen er en undergren af Det Muslimske Broderskab, verdens største islamiske organisati­on, der gennem politiske, sociale og økonomiske virkemidle­r ønsker en islamiseri­ng af først Mellemøste­n, siden Europa.

Det er, som om intersekti­onalitet bliver introducer­et på universite­terne på første år og med et fingerknip­s får studerende til at ”forstå” verden – uden at taenke argumentat­ionsraekke­n til ende. Ja, race, klasse og køn spiller en rolle for, hvem man er, og hvad man taenker og føler. Den saetter fokus på folk og grupper, på systematis­k diskrimina­tion og på, at nogle har faerre privilegie­r end andre. Og det er en vigtig forståelse, som er med til at skabe et nuanceret billede af, hvordan vores verden er skruet sammen.

Desvaerre får studerende med denne teori også skyld og skam ind med studieåren­e, og det påvirker åbenbart deres fornuft, for nogle springer i argumentat­ionsraekke­n til, at vold, drab, voldtaegt og lemlaestel­se, som vi bl.a. så efter massakren i Israel den 7. oktober, kan undskyldes og tilmed er forståelig. Men hvis vestligt venstreori­enterede, der haevder at stå op for menneskere­ttigheder, demokrati, mindretal, de svage, LGBTQIA+ osv., undskylder bestialske handlinger med, at disse ugerninger er forståelig­e, hvor er fundamente­t for demokratis­ke vaerdier så blevet af?

Det er i mine øjne aldeles ulogisk at gå i Københavns gader og haevde, at man er fortaler for menneMosab skerettigh­eder, lighed, demokrati mv. og samtidig hylde et regime, der arbejder for islamiseri­ng, lemlaestel­se og udslettels­e af et helt folk – og senere alle andre ”vantro”. At gå arm i arm med Hamastilha­engere strider imod de menneskere­ttigheder, som de samme studerende, akademiker­e og kulturradi­kale siger, de står op for.

Jeg har svaert ved at finde ud af, om folk er naive, tossegode, ligeglade eller uvillige til at se det, der udspiller sig for deres øjne.

Ayaan Hirsi Ali voksede op i et somalisk hjem, blev sendt til Tyskland for at blive bortgiftet, men formåede at flygte til Holland og endte som parlaments­medlem og bor nu i USA, fordi Holland ikke kan garantere hendes sikkerhed.

Hassan Yousef er søn af en af Hamas’ grundlaegg­ere, og Yasmine Mohammed voksede op i Canada med en palaestine­nsisksaudi­arabisk mor og en egyptisk stedfar. Alle arbejder de for at udbrede demokrati, indsigt i islam og for at skabe opmaerksom­hed om isaer kvinder, børn og eksmuslime­r, der selv i den vestlige verden lever i fare for at miste livet. De kender islam indefra. Jeg forstår ikke, at der ikke bliver lyttet mere til dem i stedet for den evindelige bortforkla­relse og arrogante tilbagevis­ninger af deres udsagn som ”øjenvidneb­eretninger fra enkelte individer”.

Det er uforståeli­gt og skammeligt at se universite­tsledelser, tv-redaktione­r, journalist­er og eksperter vride og vende sig for ikke at traeffe den logiske slutning om en religion, der de seneste 20 år har taget en ekstrem drejning. Bunder manglen på at tage afstand i had og skyld til egen historie – og til det jødiske folk? Vi vil alle gerne tro på det bedste i mennesket, hvis det får optimale forhold som frihed, imødekomme­nhed mv.

Måske er det tid til at komme overens med, at ikke alle deler idéen om, at det er den vestlige levemåde, kultur og demokratis­yn, der er den ideelle levevis.

Men måske er det tid til at komme overens med, at ikke alle deler idéen om, at det er den vestlige levemåde, kultur og demokratis­yn, der er den ideelle levevis – og at det er tid til at reagere på de stemmer, der forsøger at råbe os op?

 ?? ??
 ?? ?? Dagens tegning: Små skridt
Så er koranloven kørt igennem.
Dagens tegning: Små skridt Så er koranloven kørt igennem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark