Jyllands-Posten

Ambassadør: En våbenhvile vil true fred og sikkerhed

- DAVID AKOV Israels ambassadør i Danmark

er det en langt mere ligetil proces at evaluere moral, end når det sker på baggrund af vaebnet vold. Alligevel er det, når krigens tåger er allermest tykke, at moralens klarsyn er mest nødvendigt. Desvaerre selv efter de frygtelige begivenhed­er udført af Hamas den 7. oktober er det blevet tydeligt, at mange mangler det moralske klarsyn, når der anmodes om øjeblikkel­ig våbenhvile.

Nogle af dem, der kraever en våbenhvile, støtter dermed Hamas og dets mål om at naegte Israel retten til at forsvare sig selv, noget der ellers er en ret for alle andre nationer. Det må vel i stedet betyde, at disse i stil med terrororga­nisationen Hamas er drevet af had og ser den jødiske stat ødelagt.

har i stedet mere respektere­de og etiske grunde for en våbenhvile, men de tager også grueligt fejl, hvad angår konsekvens­erne ved at afslutte en militaerop­eration, uden Hamas forsvinder. En for tidlig våbenhvile vil true israelere

Mange andre

dagligt, fordømme folk i Gaza til fortsat at blive styret af et repressivt regime, svaekke stabilitet­en i regionen og true individuel sikkerhed verden rundt, da det vil inspirere andre islamiske terroriste­r.

Det vil også vaere et nederlag for alle, der drømmer om fred mellem israelere og palaestine­nsere. Helt afgørende er det, at hvis denne terrororga­nisation genvinder sin militaere og politiske styrke, så vil det utvivlsomt lede til yderligere konflikter, med alt hvad det indebaerer for israelske og palaestine­nsiske civile.

at civile lider i alle krige. Israel sørger over hvert eneste tab af civile liv, og i modsaetnin­g til Hamas gør Israel alt for at sikre, at den civile befolkning i Gaza ikke lider nød. Udover at leve op til internatio­nal lov har Israel også gjort alt for at undgå skade for civile palaestine­nsere.

Disse skridt indebaerer advarsler om at evakuere farlige områder og hjaelp til at styre civile til sikre zoner, på trods af at angreb dermed

Trist er det,

vides på forhånd og øger risikoen for israelske soldater.

På den anden side går Hamas efter israelske civile, udfører angreb fra taetbeboed­e områder i Gaza, forhindrer evakuering af palaestine­nsiske civile og udnytter civilbefol­kningen som menneskeli­ge skjolde.

Det er dobbelte krigsforbr­ydelser, da Hamas bevidst skader den palaestine­nsiske civilbefol­kning og samtidig målrettet går efter israelske civile.

på begge sider er udelukkend­e Hamas’ ansvar. Udover at have startet krigen placerer terrororga­nisationen også civile palaestine­nsere i skudlinjen, da man dermed håber, at der kan skaffes et større internatio­nalt pres om våbenhvile. I stedet for at behandle Israel som alle andre, der er blevet udsat for et brutalt og massivt terrorangr­eb, forventes det, at Israel skal nedlaegge våbnene, før den dødelige trussel er fjernet.

Da Islamisk Stat udførte sine uhyrlige handlinger, var der ingen i det internatio­nale samfund, der

Tabet af civile liv

kraevede, at organisati­onen kunne fortsaette med at draebe, bortføre og torturere tilfangeta­gne gidsler.

burde have vaeret en internatio­nal øjenåbner, der viser, at de fanatiske jihadister i Gaza aldrig vil forlene sig med Israels eksistens. Hamas vaelger altid døden frem for livet, og deres terroriste­r frydede sig over at voldtage, torturere og myrde, mens overlevend­e blev kidnappet, alt fra babyer til aeldre, som skulle vaere gidsler. Hamas’ ledere har med stolthed i stemmen proklamere­t, at de vil gentage disse uhyrlige handlinger, hvis muligheden byder sig. Med disse trusler er det tydeligt, at Hamas ikke må lykkes med at finde fodfaeste igen.

Angrebet den 7. oktober

øjeblikkel­ig våbenhvile, siger faktisk, at Israel burde ignorere denne åbenlyse trussel mod sin civilbefol­kning. Israelere kan ikke leve på denne måde, og de naegter at gå på kompromis med retten til selvforsva­r eller deres drømme om at leve i fred og sikkerhed.

De, der opfordrer til

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark