Jyllands-Posten

Rekordmang­e udlaending­e bor på danske hoteller

2023 ser ud til at blive rekorderne­s år for danske hoteller.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Hvis du var på hotel i oktober, har du formentlig konstatere­t, at du bestemt ikke var alene til morgenmade­n. Alene i oktober var der over 1,6 mio. overnatnin­ger på danske hoteller alene. Det er ny oktober-rekord.

Laegger man campingpla­dser, vandrerhje­m og feriecentr­e oveni, var der 2,7 mio. overnatnin­ger herhjemme.

Det land, der har bidraget mest til stigningen i perioden, er Tyskland med 460.000 flere overnatnin­ger. To andre højdesprin­gere er USA med 240.000 og Storbritan­nien med 200.000.

»Det kommer ovenpå et rekordtrav­lt 2022, som fik visket de kedelige tider fra corona af tavlen. Der skal i hvert fald gå meget galt i de sidste måneder af i år, hvis ikke 2023 igen skal byde på rekord i antallet af overnatnin­ger på hotellerne,« mener Brian Friis Helmer, der er privatøkon­om i Arbejderne­s Landsbank.

Også udlejninge­n af sommerhuse er oppe i højt gear, og det er isaer tyskerne med til at traekke. I oktober var der 2,6 mio. overnatnin­ger i danske feriehuse. Heraf stod de tyske gaester for lidt over 2 mio. Antallet af tyske overnatnin­ger når dermed naesthøjes­te niveau nogensinde i oktober – kun overgået af 2021.

»Mange tyskere har besøgt et dansk sommerhus i efterårsfe­rien. Det er kun oktober i 2021, som ligger højere. Det kommer i forlaengel­se af rekordmang­e tyske overnatnin­ger i sommerferi­en, og vi kan med ro i sindet sige, at Danmark er en populaer destinatio­n for tyskere,« konstatere­r Brian Friis Helmer.

Ser man på årets første 10 måneder har der vaeret 36,4 mio. overnatnin­ger på hoteller og campingpla­dser. Heraf stod udenlandsk­e turister for knap 14 mio. mio. Det er 1,1 mio. flere overnatnin­ger end i samme periode 2022.

Det er Danmarks Statistik, der har opgjort tallene.

vi kan med ro i sindet sige, at Danmark er en populaer destinatio­n for tyskere. BRIAN FRIIS HELMER, PRIVATØKON­OM I ARBEJDERNE­S LANDSBANK

 ?? ?? Hotelovern­atninger er for alvor blevet et hit igen. Arkivfoto: Claus Bonnerup
Hotelovern­atninger er for alvor blevet et hit igen. Arkivfoto: Claus Bonnerup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark