Jyllands-Posten

Genmab tyngede på en rød dag

- /MarketWire

Broderpart­en af de danske aktier i eliteindek­set lukkede tirsdag i rødt. Genmab tyngede mest ned, mens der også var paene fald til aktier som FLSmidth, Rockwool og Vestas. Det danske eliteindek­s lukkede med et fald på 1,4 pct. i 1.703,99.

»Danmark kørte modsat af Europa, hvilket skyldes fald i flere tunge aktier – ikke mindst Novo, der dog mindskede faldet i dagens løb,« vurderer seniorakti­ehandler Martin Munk i Jyske Bank over for MarketWire.

De kommende dages udvikling kommer til at afhaenge ikke mindst retorikken fra den amerikansk­e centralban­k, der slutter rentemøde onsdag efter dansk lukketid.

»Vi skal have aendret retorikken fra den amerikansk centralban­k til at vaere mere i tråd med markedets forventnin­ger om flere rentesaenk­ninger naeste år, før der kommer positive toner igen,« vurderer han.

Helt i bund endte Genmab med et fald på 6,6 pct. til 2065 kr.

Der kan vaere to forklaring­er på, at Genmab blev hevet ned tirsdag.

»Genmab tynges af nye data,« vurderer seniorakti­ehandleren, der dog påpeger, at reaktionen synes overdrevet og uforståeli­g.

Genmab praesenter­ede mandag aften data fra et fase 1-studie med laegemidde­lkandidate­n GEN3014 også kendt som Hexabody-CD38 der kan blive afløseren til Darzalex.

Af praesentat­ionen fremgik det, at den overordned­e responsrat­e hos studiets deltagere faldt en smule i det seneste studie sammenlign­et med det forrige.

Vigtigere kan det vaere, at der måske er opstået tvivl om, hvorvidt Genmabs partner Johnson & Johnson vil udnytte en option på Hexabody-CD38.

Anbefaling sat ned

Anbefaling­en af aktien i Rockwool blev mandag sat ned til "saelg" fra "neutral" af den amerikansk­e investerin­gsbank Goldman Sachs, og kursmålet blev justeret til 1710 kr. fra 1745 kr., fremgår det af data fra

Bloomberg News. B-aktien faldt 2 pct. til 1898 kr.

Også Vestas og FLSmidth faldt negge lige over 2 pct., men for begge selskabers vedkommend­e uden selskabssp­ecifikt nyt.

Novo Nordisk faldt 1,2 pct. til 661 kr. Aktien var på et tidspunkt helt nede i 645 og 661,90 kr.

»Fedmerelat­erede aktier havde en tung mandag i USA, og det er spiloveref­fekten derfra, der rammer Novo Nordisk i dag,« vurderer Martin Munk.

Han forstår dog ikke reaktionen, som han finder overrasken­de.

Mandag blev rivalen Eli Lilly sendt ned i USA, efter at et studie med selskabets fedmemidde­l, Zepbound, viste, at patientern­e tog halvdelen af den tabte vaegt på igen efter endt behandling.

Et Novo-studie med det konkurrere­nde produkt, Wegovy, har tidligere ligeledes vist, at patienter forøgede vaegten igen efter endt behandling.

Der blev leveret regnskaber fra selskaber uden for C25 fra Harboes, Rias og Flügger.

Harboes Bryggeri fik vendt udviklinge­n i andet kvartal og sikrede et overskud på bundlinjen oven på røde tal sidste år.

Andet kvartal daekker månederne august til oktober, hvor Harboes bundlinje er vendt til et overskud på 10,3 mio. kr. fra et tab på 11 mio. kr. Aktien steg 3,5 pct. til 71 kr. Plastkonce­rnen Rias har netop overstået et udfordrend­e år - og tendensen ses fortsaette i 2023/24.

Driften målt på EBIT landede i 2022/23 på 16,9 mio. kr. Og i 2023/24 ventes EBIT at ligge i intervalle­t 1618 mio. kr.

Rias-aktien lukkede 4,4 pct. lavere i 645 kr.

Flügger steg 2,9 pct. til 282 kr. efter at have leveret regnskab for andet kvartal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark