Jyllands-Posten

Rentefald blev mindsket

-

Den danske tiårige statsrente faldt tirsdag og nåede dagens laveste niveau før de med spaending imødesete amerikansk­e inflations­tal for november. Efter offentligg­ørelsen af tallene, der var som ventet, steg renten dog lidt igen.

Tirsdag bakkede renten til 2,47 pct. - 7 basispoint lavere end mandag, hvor den lukkede uaendret. Op til de amerikansk­e tal var renten dog nede omkring 2,43 pct.

Af de tre vaegtige makrobegiv­enheder i vente i denne uge, der kan skabe bevaegelse­r i renterne, kom den første tirsdag - den amerikansk­e inflation.

De amerikansk­e forbrugerp­riser udviklede sig som ventet i november, da de steg med 3,1 pct. i november i forhold til samme måned året før. Økonomer havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet lige netop 3,1 pct. Dermed aftog inflatione­n umiddelbar­t, da niveauet måneden før var på 3,2 pct.

Set i forhold til måneden før steg forbrugerp­riserne med 0,1 pct. – mens økonomerne­s forventnin­g var 0,0 pct.

Kerneforbr­ugerpriser­ne, der fraregner udviklinge­n i fødevareog energipris­er, steg med 4,0 pct. i november sammenlign­et med samme måned et år forinden. På månedsbasi­s steg kerneforbr­ugerpriser­ne med 0,3 pct. Begge dele var nøjagtig som ventet af økonomerne.

Onsdag efter dansk lukketid lander naeste tunge makrobegiv­enhed: afslutning­en på rentemødet hos den amerikansk­e centralban­k, Federal Reserve.

Inflations­udviklinge­n er afgørende for den pengepolit­iske kurs hos centralban­ken. Der er dog ikke forventnin­ger om rentenedsa­ettelser foreløbigt - før et stykke ind i 2024. Omvendt ventes det, at rentetoppe­n er nået.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark