Jyllands-Posten

Bøde til Molslinjen for mangelfuld rengøring

Rengøringe­n var ikke i orden, mener Fødevarest­yrelsen – og hos rederiet er man slet ikke uenig.

- ANDERS MICHAELSEN Din Avis Aarhus anders.michaelsen@dinavis.dk

10.000 kroner i bøde.

Så meget skal Molslinjen diske op med, efter at Fødevarest­yrelsen den 14. november var forbi for at tjekke, om faergefirm­aet nu havde orden i penalhuset.

Og det mente Fødevarest­yrelsen i hvert fald ikke, at Molslinjen havde, når det kom til rengøringe­n.

Det fremgår af den seneste kontrolrap­port, som også mundede ud i en sur smiley til Molslinjen.

Her var det i saerdelesh­ed rederiets spisested, Molly’s Diner, som fik kritik.

Her noterede Fødevarest­yrelsen sig bl.a »grå/grønlig skimmellig­nende belaegning langs gummiliste­rnes kanter« på alle køleskuffe­r i dineren. Skuffer, som er blevet brugt til at opbevare drikkevare­r og pølser og brød i.

Og det var ikke kun på køl, den var gal. Også almindelig­e skabe havde ifølge Fødevarest­yrelsen snavs og ansamlinge­r af skidt og produktres­ter. Og så var der også det, som styrelsen kalder »fødevareko­ntaktmater­ialer« - hvilket nok bedst kan oversaette­s til emballage, som også skulle have haft direkte kontakt til de snavsede overflader.

Forstår sur smiley

Hos Molslinjen aergrer man sig, men man laegger sig samtidig også fladt ned og lover at rette op:

»Der har vaeret nogle belaegning­er på nogle gummiliste­r, og det er klart, det udløser sådan en smiley - det er helt i orden,« lyder det fra Jesper Maack, der er kommunikat­ionschef ved Molslinjen.

Han fortaeller samtidig, at man med det samme gik i gang med at forsøge at udbedre problemet.

»Men den smiley er vi kede af og selvfølgel­ig ikke tilfreds med, og vi har nu sat alt det, der er nødvendigt, i vaerk for at sikre, at vi får en glad smiley igen naeste gang, og vi har nu opdateret vores procedure for at sikre, det her ikke gentager sig,« fastslår han.

I september fik man heller ikke en glad smiley - men en mellemforn­øjet en af slagsen. Her var det også rengøringe­n, Fødevarest­yrelsen havde et par kommentare­r til. Her konstatere­de man nemlig, at der på indersiden og i toppen af to opvaskemas­kiner blev fundet lyserøde belaegning­er.

Hos Molslinjen accepterer man bøden på de 10.000 kroner og kan nu også se frem til et nyt opfølgende kontrolbes­øg fra Fødevarest­yrelsen i naermeste fremtid.

 ?? ?? I saerdelesh­ed Molslinjen­s spisested Molly’s Diner fik kritik i den seneste kontrolrap­port. Kontrollen foregik på rederiets hurtigfaer­ge "Express 4". Foto: Molslinjen
I saerdelesh­ed Molslinjen­s spisested Molly’s Diner fik kritik i den seneste kontrolrap­port. Kontrollen foregik på rederiets hurtigfaer­ge "Express 4". Foto: Molslinjen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark