Jyllands-Posten

Aarhus Vinterherb­erg mangler frivillige

Aarhus Kommune er klar med et vinterbere­dskab, som skal sikre en varm seng til alle hjemløse vinteren over.

- NICKLAS LINNEMANN NIELSEN Din Avis Aarhus nn@dinavis.dk

Nattefrost­en gør livet for de hjemløse ekstra hårdt.

Hvis de skal sove på gaden er det direkte livsfarlig­t, det fortaeller lederen af Aarhus Vinterherb­erg Martin Overgaard. Og vejret har ikke hjulpet på problemern­e.

»Saesonmaes­sigt har vejret vaeret rigtig dårligt for de hjemløse,« siger Martin Overgaard og referer til det massive regnvejr Aarhus oplevede gennem efteråret, som nu er blevet til minusgrade­r.

Derfor står Aarhus Kommune nu klar med et vinterbere­dskab, som skal sikre en varm seng til alle hjemløse vinteren over.

”Ingen skal vaere efterladt til at sove på gaden i de kolde vintermåne­der. Det er ikke alle, der har et hjem eller et stort netvaerk i Aarhus, og derfor er vi saerligt opmaerksom­me på at sikre sovepladse­r til alle hjemløse i byen,” siger Anders Winnerskjo­ld, rådmand for Sociale Forhold og Beskaeftig­else i Aarhus Kommune.

Mangler frivillige

Når det kommer til pladser på herberg, er de lovlige migranter, som er hjemløse, ekstra dårligt stillet. De må ifølge loven ikke bruge de ”almindelig­e” herberg, som danske hjemløse må.

I Aarhus Kommune har man med hjaelp fra flere organisati­oner og frivillige startet et vinterherb­erg til hjemløse udlaending­e.

»Budskabet fra mig er, at alle skal kunne sove med tag over hovedet i Aarhus. På Aarhus Vinterherb­erg kan hjemløse migranter søge ly for nattefrost­en, få et varmt måltid mad og en god snak eller et spil med en af de frivillige. Som frivillig gør man en stor forskel for et andet menneske, og når brugerne er gået i seng, kan man faerdiggør­e en god bog eller komme videre med strikkepro­jektet,« siger Anders Winnerskjo­ld.

Vinterherb­erget åbnede den 12. november, og der har indtil nu vaeret stor efterspørg­sel efter pladserne. De frivillige kraefter raekker dog ikke til at daekke vagtplanen, og det kniber saerligt med at daekke nattevagte­rne.

Derfor håber rådmanden, at flere aarhusiane­re vil give en hånd med på Vinterherb­erget.

Vinterherb­erget på TageHansen­s Gade er et tilbud til udenlandsk­e hjemløse, som har lovligt ophold i Danmark.

Det har 22 pladser og drives i et samarbejde mellem Røde Kors, Kirkens Korshaer, Blå Kors og Folkekirke­n i Aarhus med støtte fra Aarhus Kommune.

Herberget har åbent hver dag vinteren over fra klokken 20.30 til 08.00.

Saesonmaes­sigt har vejret vaeret rigtig dårligt for de hjemløse. MARTIN OVERGAARD, LEDER AF AARHUS VINTERHERB­ERG

 ?? ?? Martin Overgaard overtog jobbet som leder for vinterherb­erget i år. Privatfoto
Martin Overgaard overtog jobbet som leder for vinterherb­erget i år. Privatfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark