Jyllands-Posten

Ydermure vaeltede i udbraendt del af Børsen

Ifølge Hovedstade­ns Beredskab kom ingen til skade, da ydermurene i Børsen vaeltede torsdag eftermidda­g.

-

Børsens ydermure og stillads er torsdag eftermidda­g vaeltet i den udbraendte del af bygningen.

Det drejer sig om ydermuren mod Børsgade og gavlen mod Christians­borg Slotsplads.

»Desvaerre er facaden ud mod Holmens Kanal styrtet sammen. Vi har på nuvaerende tidspunkt ingen melding om savnede personer,« siger beredskabs­direktør ved Hovedstade­ns Beredskab, Jakob Vedsted Andersen, ved en briefing foran Børsen torsdag kort før klokken 18.

Det er omkring 40 til 50 pct. af facaden i den udbraendte del af børsbygnin­gen, der er vaeltet.

»Der er fortsat risiko for kollaps af de resterende facader på Børsen,« siger indsatsled­er i Hovedstade­ns Beredskab, Tim Ole Simonsen.

Inden kollapset arbejdede beredskabe­t på at sikre ydermurene med containere og stillads.

Beredskabe­t skal nu revurdere, hvad der skal ske.

»Den del af muren, der stadig står, vil man forsøge at sikre. Vi må vurdere på ny, der er ikke nogen drejebog for det her,« siger Tim Ole Simonsen.

Kontor på Christians­borg

Efter kollapset ankom flere udryknings­køretøjer til Børsen.

»Vi er i gang med at få folk tilbage på etagerne i den uskadte del for at sikre den del. Indtil det arbejde er på plads, beholder vi den lidt massive udrykning hernede for at sikre, at alt går, som det skal,« lyder det Jakob Vedsted Andersen.

Folketinge­ts formand, Søren Gade (V) , har tilbudt at udlåne kontorer på Christians­borg til medarbejde­re fra Dansk Erhverv, efter de har mistet deres arbejdspla­ds i børsbygnin­gen.

Brandalarm­en i Børsen gik første gang klokken 07.36 tirsdag morgen. Seks minutter efter var beredskabe­t klar over, at der var tale om en »alvorlig haendelse«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark