Jyllands-Posten

Rentefest fortsaette­r – Nordens største bank tjener mere end forventet

Nordea er kommet godt igennem de første tre måneder af 2024.

- CLAUS IVERSEN Finansreda­ktør claus.iversen@finans.dk

Nordea har tjent 13,2 mia. kr. før skat og 10,2 mia. kr. efter skat i løbet af årets første tre måneder. Det viser regnskabet, som storbanken offentligg­jorde torsdag morgen. Det er et resultat, som er 19 pct. bedre end første kvartal i 2023.

Banken har dermed overgået bankanalyt­ikernes forventnin­ger.

Den danske topchef i Nordea er glad for resultatet, som forrenter egenkapita­len med 18,1 pct.

»Vi fik en staerk start på året. På trods af det afdaempede økonomiske miljø fastholdt vi et solidt forretning­smomentum. Vores konkurrenc­edygtige udvalg af tjenester og proaktive tilgang bliver fortsat vaerdsat af vores kunder. Rentabilit­eten var igen på et meget godt niveau,« siger Frank Vang-Jensen, adm. direktør i Nordea i en regnskabsm­eddelelse.

Det er isaer renteindta­egterne, som har gjort det sjovt at vaere Nordeas topchef i årets første kvartal. De steg nemlig fra 13,2 mia. kr. til 14,6 mia. kr. - en stigning på 11 pct.

De samlede omkostning­er faldt med 9 pct. fra 10,6 mia. kr. til 9,6 mia. kr., og det skyldes ifølge regnskabsm­eddelelsen isaer et fald i omkostning­erne til regulering.

Betaling er stoppet til fond

Nordea oplyser på en telekonfer­ence, at den modsat sidste år ikke laengere skal betale penge til eurozonens faelles fond til afvikling af nødlidende, europaeisk­e banker. Fonden svarer til den, vi i Danmark kender som Finansiel Stabilitet, som de danske banker indbetaler til.

Banken fastholder forventnin­gen om at kunne forrente investorer­nes kapital med mere end 15 pct. om året, selvom topchefen i Nordea ser en urolig verden.

»Den makroøkono­miske og geopolitis­ke usikkerhed er fortsat høj. Ruslands krig i Ukraine og konflikten i Mellemøste­n

er konstante påmindelse­r om den skrøbelige tilstand, verden befinder sig i netop nu,« siger Frank VangJensen.

En bankeksper­t kalder Nordeas resultat for første kvartal i år for staerkt.

»Nordea har praesteret et staerkt første kvartal, som bliver drevet af en staerk cocktail af stigende nettorente­indtaegter og faldende omkostning­er,« siger Per Hansen, investerin­gsøkonom i Nordnet.

Han peger på, at Nordea er staerkt kapitalise­ret og ser ud til at komme godt igennem, at den største økonomi i det område, hvor Nordea driver bank, er under pres.

»Selv om skandinave­ns største økonomi - den svenske - fortsat vil vaere under pres i 2024, er det ikke noget, som i vaesentlig­hed er afspejlet i Nordeas regnskabst­al,« siger Per Hansen.

Vi fik en staerk start på året. FRANK VANG-JENSEN, ADM. DIREKTØR, NORDEA

 ?? ?? Nordea har torsdag morgen offentligg­jort regnskab for årets første tre måneder. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard
Nordea har torsdag morgen offentligg­jort regnskab for årets første tre måneder. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark