Jyllands-Posten

Tesla saenker prisen markant på lynladning

Er du en af de mange, der ejer en elbil, så er der gode nyheder.

- BOLETTE ELSØE bolette.elsoe@jp.dk

I dag annoncerer Tesla nye priser på deres lynladere, såkaldte supercharg­ers, i Europa.

Det skriver bilproduce­nten selv i en pressemedd­elelse.

Mens mange ting ellers med tiden bliver dyrere, så går prisen på lynopladni­ng den anden vej.

Et månedligt medlemskab bliver reduceret fra 99 kr. til 75 kr. Og vil man binde sig for laengere tid, kan man fra i dag af opnå endnu større besparelse­r ved at købe det nylancered­e årsmedlems­kab til 750 kr. Det giver en besparelse på 16 pct. i forhold til det månedlige medlemskab.

Og rabatterne er ikke eksklusive for Tesla-ejere.

Kører du ikke en Tesla, men en anden elbil, kan du selv tilkøbe et abonnement, hvorimod Tesla-ejere automatisk er medlemmer af netvaerket.

Hvis du allerede har et medlemskab til Teslas lynladere, bliver dit abonnement automatisk aendret til den billigere månedspris, eller du kan vaelge at opgradere til et årligt abonnement. Det kraever dog, at du har Tesla-appen i version 4.32 eller nyere.

Har man et abonnement bliver kWh-prisen på den tankede strøm billigere, end hvis man lader uden et abonnement. Gennemsnit­sprisen for opladning hos Tesla Supercharg­ers i Danmark er i øjeblikket på 2 kr. per kWh for Tesla-ejere og abonnenter, mens andre elbiler og ikkeabonne­nter betaler 2,62 kr.

Tesla har mere end 14.000 supercharg­ers placeret på 1.100 lokationer i 30 europaeisk­e lande. Over 70 pct. af standerne kan også benyttes af andre elbiler.

Siden juni 2022 har Teslas lynladere i Danmark vaeret til rådighed for andre slags elbiler end Teslaer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark