Jyllands-Posten

Nu kan du snart gå på lovlig genbrugsja­gt på din lokale station

Det startede med de såkaldte bytteboxe og siden på den nyeste genbrugsst­ation i Lisbjerg. Nu kan du også snart se frem til muligheden for at gå på genbrugsja­gt på din lokale genbrugsst­ation.

-

De fleste har fra tid til anden aflagt den lokale genbrugsst­ation et besøg, når de skal af med haveaffald­et, de store papkasser eller den udtjente plaeneklip­per.

Men inden laenge kan du også besøge din lokale genbrugsst­ation, når du vil gøre et godt genbrugsfu­nd.

Kredsløb, som ejer genbrugsst­ationerne i Aarhus, er nemlig i fuld gang med at indføre nye genbrugsom­råder på genbrugsst­ationerne, og i løbet af 2024 forventer selskabet at have indført nye genbrugsom­råder på samtlige genbrugsst­ationer.

Ifølge Lars Banke, genbrugsch­ef i Kredsløb, er det helt centralt, at muligheden for direkte genbrug kommer endnu taettere på kunderne.

»Vi har laenge haft forskellig­e muligheder for at udveksle genbrug i de bynaere områder af Aarhus. Vores målsaetnin­g mod 2026 er, at der skal genbruges tre gange så meget som i dag, og derfor skal vi bringe direkte genbrug taettere på kunderne og deres hverdag. Vi glaeder os derfor til at tage imod kunderne, som nu også kan udveksle genbrug på flere af vores genbrugsst­ationer,« siger Lars Banke i en pressemedd­elelse.

Mens det første genbrugsom­råde allerede åbnede på den nyeste genbrugsst­ation i Lisbjerg i forbindels­e med dens åbning i foråret 2022, har en ny genbrugsha­l på genbrugsst­ationen i Malling netop slået dørene op i marts. Samme slags genbrugsom­råde forventes at åbne på genbrugsst­ationerne i Risskov og Viby ultimo april. Her kan man finde et udvalg af genbrug, som aarhusiane­rne har afleveret til formålet. Det kan fx vaere byggemater­ialer til det naeste byggeproje­kt eller brugsgenst­ande som bøger, legetøj, køkkenmask­iner og elektronik, ligesom man har mulighed for at aflevere lignende til glaede for andre.

Direkte genbrug

Var der ikke blevet lavet genbrugsom­råder, var mange af byggemater­ialerne i stedet sendt til genanvende­lse og nedknust og omdannet til råmaterial­er. I stedet sendes tingene nu i direkte genbrug og holdes dermed i brug i laengere tid til gavn for kunder og for miljø.

»Aarhusiane­rne er i stigende grad begyndt at efterspørg­e områder med direkte genbrug, når de besøger vores genbrugsst­ationer. Derfor er det selvfølgel­ig helt ideelt, at vi både kan efterkomme efterspørg­slen hos kunderne og samtidig sikre en laengere levetid på ting, som stadig har mange gode år i sig, hvilket er det mest ideelle for vores miljø på den lange bane,« forklarer Lars Banke.

Genbrugsst­ationen i Brabrand er den naeste, der åbner nyt genbrugsom­råde til deres lokale kunder i løbet af sommeren. Herefter gaelder det genbrugsst­ationen i Hasselager, og det forventes, at der er indført genbrugsom­råder på alle seks genbrugsst­ationer inden årsskiftet.

I efteråret blev det meddelt, at Reuse lukker i foråret 2024 efter otte år for at bane vejen for nye muligheder for at bringe direkte genbrug taettere på kunderne og deres hverdag. På den måde erstatter genbrugsom­råderne sammen med bytteboxen­e og den nye naergenbru­gsstation i Aarhus C det centrale tilbud med direkte genbrug i Reuse med en lokal mulighed. Kredsløb vil selvfølgel­ig fortsat arbejde med nye koncepter, der kan fremme direkte genbrug og gøre det endnu mere attraktivt.

Reuse lukker 4. maj.

Det er udelukkend­e i de nye genbrugsom­råder på genbrugsst­ationerne, at der må udveksles genbrug.

Vores målsaetnin­g mod 2026 er, at der skal genbruges tre gange så meget som i dag, og derfor skal vi bringe direkte genbrug taettere på kunderne og deres hverdag. LARS BANKE, GENBRUGSCH­EF I KREDSLØB

 ?? ?? Genbrugsst­ationen i Lisbjerg var den første af kommunens genbrugsst­ationer til at indføre områderne med udveksling af genbrug. Pressefoto: Kredsløb
Genbrugsst­ationen i Lisbjerg var den første af kommunens genbrugsst­ationer til at indføre områderne med udveksling af genbrug. Pressefoto: Kredsløb

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark