Jyllands-Posten

Tidligere minister fra Odder er død

-

Tidligere forsvarsmi­nister Knud Enggaard (V) er død efter laengere tids sygdom. Han blev 94 år.

Det fremgår af en dødsannonc­e, som familien har indrykket i flere aviser. Knud Enggaard døde 11. april.

Gennem mange år i Folketinge­t nåede han forbi fem ministerpo­ster under to statsminis­tre. I Anker Jørgensens SV-regering i 1978 var han indenrigsm­inister.

Siden blev han af Poul Schlüter (K) gjort til energimini­ster og igen indenrigsm­inister, inden turen gik via Økonomimin­isteriet til Forsvarsmi­nisteriet som forsvarsmi­nister og minister for nordisk samarbejde.

Her sad han fem år og var således ansvarlig for militaeret både i forbindels­e med Den første Golfkrig i Irak i 1990 og senere, da danske soldater under Balkan-krigen endte i en skarp traefning med serbiske soldater i det, der senere blev kaldt ”Operation Bøllebank”.

Kreativite­t påkraevet

I Forsvarsmi­nisteriet var håndtering­en af Christiani­a også hans opgave. Det kulminered­e i 1991, da der blev indgået en aftale, der gav christiani­tterne brugsret over området.

»Opgaven som minister er at løse problemern­e og klare opgaverne. Derfor er det tilfredsst­illende også at have med svaere opgaver at gøre, hvor der skal lidt kreativite­t til,« har han sagt.

Som energimini­ster var Knud Enggaard med til omdannelse­n af Dong til et statsligt aktieselsk­ab.

Knud Enggaard blev første gang valgt til Folketinge­t i 1964 og var inden da formand for Venstres Ungdom. Han forlod Folketinge­t i 1998.

Hans hjerte bankede for det nordiske faellesska­b og samarbejde, og han var i den forbindels­e ad flere omgange praesident for Nordisk Råd.

Også Graensefor­eningen nød godt af hans viden og erfaring i de 20 år, hvor han sad i hovedbesty­relsen.

Knud Enggaard blev født i Odder som søn af en gårdejer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark