Jyllands-Posten

Nu kommer Tesla med laenge ventet Model Y målrettet til det danske marked

Flere km på en opladning og faerre hestekraef­ter er en del af en ny Model Y, der lanceres de kommende dage.

- CHRISTIAN SCHACHT

Valgmuligh­ederne, hvis man er interesser­et i Danmarks mest solgte personbil, bliver nu større. Tesla udvider således modelprogr­ammet af Model Y med en saerlig variant, der synes at vaere skabt til det danske marked.

Her får man nemlig den populaere Long Range, altså med det største batteri, men i stedet for firehjulst­raek og to elmotorer leverer det amerikansk­e bilmaerke bilen med baghjulstr­aek.

Resultatet er en raekkevidd­e på 600 km, en forøgelse på omkring 35 km i forhold til den eksisteren­de model, begge målt med 19-tommers hjul.

Prisen på 384.990 kr. lander et sted mellem basismodel­len til 359.900 kr. og en raekkevidd­e på 455 km og Long Range Dual Motor til 409.990 kr.

Varianten kommer midt i en periode med vigende Tesla-salg, selvom bilen fortsat ligger øverst på salgsliste­rne herhjemme.

Mange potentiell­e kunder har dog erkendt, at der kommer en faceliftet model senere, og har besluttet at vente på denne eller købe en af konkurrent­erne.

Høj effektivit­et

Den nye model er designet til at maksimere raekkevidd­en. Med et officielt forbrug på kun 14,9 kWh per 100 km siger Tesla, at den nye variant saetter en ny standard for effektivit­et i klassen for elektriske SUV’er.

Selvom man må nøjes med én motor, så er den alligevel vaesentlig­t kraftigere end i den kendte basisudgav­e.

Maerket opgiver sjaeldent effekten på sine elbiler, men hvor Standard Range er 6,9 sekunder om at nå til 100 km/t., skal den nye variant bruge et sekund mindre.

Varianten synes skabt til at tage kampen op med de fremadstor­mende, forbedrede udgaver af Skoda Enyaq og VW ID.4, der koster 380.000 kr., men også flertallet af de elektriske SUV’er i den ekstremt populaere klasse af elbiler, hvor Ford Explorer, Peugeot 3008 og Renault Scenic er de allernyest­e.

I lighed med de øvrige Model Y på det danske marked er Model Y Long Range med baghjulstr­aek produceret på fabrikken uden for Berlin, Tyskland. Den leveres også med anhaengert­raek som de øvrige Model Y og må traekke 1.600 kg.

Identisk batteri

Bilen har angiveligt samme batteri på omkring 75 kWh som versionen med firehjulst­raek, og det betyder, at den kan lade med en kortvarig effekt op til 250 kW. Dog er der tale om et såkaldt NMC-batteri, der ikke tåler konstant opladning til 100 pct., mens basismodel­len er med LFP, som bedre kan håndtere dette.

Prøveture på markedet starter nu, og leveringer­ne vil starte i løbet af de naeste par dage i Danmark, skriver Tesla.

Priserne på de tre andre varianter er der ikke aendret på, efter at Tesla har haevet priserne på disse hen over vinteren.

Samtidig øger maerket sin tilstedeva­erelse i Danmark.

»Tesla vokser kontinuerl­igt og åbner nye Tesla-centre, Supercharg­er-lokationer og tilbyder prøvekørsl­er over hele Danmark. Dette forår mere end fordobler vi vores tilstedeva­erelse i Danmark ved at åbne syv nye pop-up-butikker i shoppingce­ntre i bymidten i København, Frederiksb­erg, Herning, Slagelse, Kolding, Aarhus og Odense,« skriver Tesla.

Prisen på et månedligt medlemskab til Teslas ladestande­re til de, der ikke har en Tesla, falder nu også fra 99 kr. til 75 kr. Desuden introducer­es der et årsmedlems­kab til 750 kr., hvilket betyder en besparelse på 16 pct. sammenlign­et med det månedlige medlemskab for dem, der vaelger at binde sig for et helt år.

Kunderne har nu endnu flere muligheder at vaelge imellem og kan vaelge den Model Y, der passer bedst til deres livsstil og budget. Fra Teslas pressemedd­elelse

 ?? ?? Tesla lancerer nu en model, som mange har savnet. Raekkevidd­en med stort batteri og baghjulstr­aek bliver op til 600 km. Foto: Tesla
Tesla lancerer nu en model, som mange har savnet. Raekkevidd­en med stort batteri og baghjulstr­aek bliver op til 600 km. Foto: Tesla

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark