Jyllands-Posten

Nyt Skare-selskab får sjaelden hård revisorpåt­egning

Revisoren giver det nye regnskab den sjaeldne afkraeften­de konklusion.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Regnskabet fra det nye selskab Skare Selected Beef Aps, der drives af den konkursram­te kødhandler Kurt Skare og ejes af hans hustru, har fået en usaedvanli­g hård påtegning fra revisorern­e.

Regnskabet får således den sjaeldne afkraeften­de konklusion af revisoren. Altså revisor mener ikke, at regnskabet stemmer overens med virkelighe­den.

»Ledelsen har ikke på underskrif­tstidspunk­tet kunnet fremlaegge en plan for, at selskabet kan få tilvejebra­gt den fornødne likviditet og reetableri­ng af egenkapita­len. Planen vanskeligg­øres af, at ledelsen er gået personlig konkurs, og dette b.la. har negative konsekvens­er på hovedaktio­naerens økonomi og mulighed for at støtte selskabet i tilstraekk­elig grad. Vi tager derfor forbehold for, at årsregnska­bet er aflagt under forudsaetn­ing af fortsat drift,« skriver revisoren.

Skare Selected Beefs første regnskab daekker knap otte måneder og viser et underskud på 2,5 mio. kr. Det gør egenkapita­len negativ med 2,4 mio. kr.

Kurt Skare har tidligere ejet en raekke kødvirksom­heder under paraplyen Skare Meat Packers, der blev erklaeret konkurs i februar sidste år. I forlaengel­se af det gik han selv personligt konkurs.

Ifølge mediet Food Supply startede han og hustruen en mindre produktion op i Holland under selskabet Skare Selected Beef efter konkursen.

Direktør Kurt Skare henviser i sin ledelsesbe­retning til en note angående den fremtidige finansieri­ng, at det trods ledelsens konkurs og gaeld til eksterne kreditorer, »fortsat er ledelsens vurdering, at den nødvendige likviditet kan tilføres via kapitalind­skud fra ejer«.

Den vurdering er revisorern­e ikke enige i.

Normalt omfatter revisorern­es konklusion­er om årsregnska­bet ikke ledelsesbe­retningen, men de har dog en pligt til at laese den og ”overveje, om ledelsesbe­retningen er vaesentlig­t inkonsiste­nt med årsregnska­bet eller vores viden opnået ved revisionen eller på anden måde synes at indeholde vaesentlig fejlinform­ation.”

Vaesentlig fejlinform­ation

Desuden skal revisorern­e overveje, om beretninge­n indeholder de kraevede oplysninge­r for at følge årsregnska­bsloven.

»Som det fremgår af afsnittet ”Grundlag for afkraeften­de konklusion”, er vores konklusion om årsregnska­bet modificere­t som følge af, at vi ikke er enige med ledelsen i, at regnskabet aflaegges under forudsaetn­ing af fortsat drift. Vi har konkludere­t, at ledelsesbe­retningen af samme årsag indeholder vaesentlig fejlinform­ation, eftersom ledelsesbe­retningen efter vores opfattelse, burde have afspejlet dette forhold,« skriver statsautor­iseret revisor Søren Roesgaard fra revisionss­elskabet Roesgaard i regnskabet.

Regnskabet for Skare Selected Beef Aps omfatter den afkortede periode 14. februar til 30. september 2023.

 ?? ?? Skare Meat Packers i Vejen indsendte konkurserk­laering den 1. februar 2023. Siden har Kurt Skare drevet det nyopretted­e selskab Skare Selected Beef Aps, der har offentligg­jort et regnskab for 2023 med både underskud og en negativ egenkapita­l. Foto: Casper Dalhoff
Skare Meat Packers i Vejen indsendte konkurserk­laering den 1. februar 2023. Siden har Kurt Skare drevet det nyopretted­e selskab Skare Selected Beef Aps, der har offentligg­jort et regnskab for 2023 med både underskud og en negativ egenkapita­l. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark