Jyllands-Posten

Tysklands økonomi kan vaere ved at vende

Den tyske økonomi havde et svaert 2023, men et nyt tal peger nu i retning af fremgang.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Der kan igen måles en puls i den tyske økonomi, som ellers har ligget i dvale det meste af 2023. Det er ikke kun godt nyt for den største økonomi i eurozonen, det er også godt nyt for erhvervsli­vet i Danmark.

Det er konklusion­en fra flere økonomer, efter at der i dag er blevet offentligg­jort en ny omgang nøgletal. Denne gang i form af det såkaldte PMI-tal, der måler erhvervsti­lliden.

Et tal over 50 indikerer fremgang, og med en vaerdi på 50,5 kravlede det tyske tal over denne vigtige graense for første gang siden midten af i fjor.

»Det indikerer fremgang i økonomien, og selvom man skal have fundet luppen frem for at kunne se det, så er det en lille milepael for tysk økonomi,« skriver Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, i en kommentar.

»Strålende nyt«

De samme toner kommer fra Dansk Erhverv, hvor seniorøkon­om Kristian Skriver noterer, at det signalerer vaekst i den tyske økonomi.

»Selv om der på ingen måde er tale om prangende vaekst, er det strålende nyt, fordi det kommer oven på en lang periode med svag økonomisk udvikling,« skriver Kristian Skriver i en kommentar.

Vores store naboland mod syd er ét af de største eksportmar­keder for Danmark, og det er det land i verden, som Danmark samlet set har den største handel med.

Den tyske økonomi har i en laengere periode vaeret ramt af modvind fra flere fronter - f.eks. har de højere energipris­er gjort ondt på den tyske industrise­ktor. Det har medvirket til, at vaeksten i 2023 samlet set gik tilbage med 0,3 pct.

»Derfor er det godt nyt for de danske eksportvir­ksomheder og dansk økonomi, at Tysklands økonomi går mod lysere tider,« lyder det fra Kristian Skriver.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark