Jyllands-Posten

Svage nøgletal afsporede rentehop

-

Bedst som den tiårige danske obligation­srente flirtede sit højeste lukkenivea­u i år, blev der tirsdag blaest retraete på rentemarke­det oven på afdaempede nøgletal fra USA.

En raekke aktivitets­indeks, eller PMI-målinger, der baseres på tilbagemel­dinger fra amerikansk­e indkøbsche­fer, skuffede over en bred kam. Det gjaldt både for industrien og servicesek­toren, og målingen kan dermed vaere vand på de investorer­s mølle, der tror på amerikansk­e rentenedsa­ettelser senere i år.

I USA faldt den 10-årige rente ganske tungt oven på statistikk­erne. Og herhjemme sluttede den tiårige rente i 2,54 pct. Det var et enkelt basispoint højere end mandag, men et fald på 2 basispoint sammenlign­et med niveauet umiddelbar­t før de amerikansk­e PMI-målinger.

Også i Europa satte PMI-målinger dagsordene­n tirsdag, da det stod klart, at målingen fra april viste den højeste erhvervsak­tivitet siden maj 2023 båret frem af servicesek­toren, mens industrien skuffede.

Den samlede måling inklusive fremstilli­ngsindustr­ien steg til 51,4 i april fra 50,3 i marts.

»Det bringer tilliden op på det højeste i naesten et år, og tilliden indikerer nu så småt økonomisk fremgang.«

»Godt nyt for den europaeisk­e økonomi, som i mere end et år har stået mere eller mindre stille vaekstmaes­sigt,« konstatere­de Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejderne­s Landsbank.

Det staerkere forretning­sklima bør dog ikke aendre renteudsig­terne, mener Frederik Engholm, chef for makro og strategi hos Nykredit Markets.

»Bedringen er også nogenlunde i tråd med forventnin­gerne hos Den Europaeisk­e Centralban­k, så den positive udvikling bør ikke spaende ben for en rentenedsa­ettelse i juni,« skrev han i en kommentar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark