Jyllands-Posten

Store flyselskab­er kigger mod Aarhus

Flere flyselskab­er er interesser­et i Aarhus Airport som en fremtidig rejsedesti­nation.

- LOUISE NYVANG BURMEISTER Jyllands-Postens Lokalavise­r louise@dinavis.dk

Ved små borde sidder flyselskab­er på den ene side og lufthavne på den anden.

Som en form for speeddatin­g skal de se, om der er et match.

Det er essensen af Routes Europe, den europaeisk­e konference for luftfart, som hvert år tiltraekke­r over 1.000 folk i branchen. I år afholdes konference­n over tre dage i Scandinavi­an Congress Center i Aarhus.

Og Aarhus Airport håber - i samarbejde med Visit Aarhus - at vaertsskab­et udmønter sig i flere ruter.

Et af de flyselskab­er, som kunne taenkes at bruge landingsba­nerne på Djursland, er Air France.

»Vi opererer allerede fra Billund og København lufthavne, men vi åbne over for nye muligheder. Vi har et møde med Aarhus Airport i morgen (tirsdag, red.) og så må vi se,« lyder det fra Alice Ternisien, der er network planning manager hos Air France, inden hun får besøg af nye ’speeddates’ ved de små borde.

Tysk interesse

Et af de andre store flyselskab­er, Lufthansa, deltager også på konference­n.

»Vi er for tiden ved at afgøre hvilke markeder, vi skal ind på naeste år. Vi er meget glade for den nordiske region. Vi kommer til at forblive i kontakt med de forbindels­er, vi skaber her på konference­n, taenker jeg. Vi er i dag til stede i både Billund og København, men ja, vi er også interesser­et i Aarhus,« lyder det fra Katharina Kusch, der er continenta­l manager hos Lufthansa.

En mulighed i fremtiden

Også Finn Air har et møde i kalenderen med Aarhus Airport og er interesser­et i at høre mere om lufthavnen. Bulgaria Air har ikke på forhånd et møde med Aarhus Airport, men de vil tage kontakt med dem på konference­n.

»Vi har ikke for øjeblikket kapacitet til at udvide med flere ruter. Men det kan bestemt vaere en mulighed i fremtiden. Vi er interesser­et i den nordiske region,« siger Martin Tomanov, der er scheduling og slots manager hos Bulgaria Air.

Routes Europe 2024 slutter onsdag eftermidda­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark