Jyllands-Posten

ÅRETS UNGE ILDSJAEL

-

den 18. april. Datoen for DGI Østjylland­s årsmøde, som fandt sted i DGI Byen i Aarhus. Her blev han officielt kåret som Årets Unge Ildsjael 2024 og fik ved lejlighede­n overrakt et diplom og et gavekort på 5000 kr. til at styrke og udvikle foreningen.

»Det er slet ikke til at forstå, at jeg har fået den pris. Det er vildt!« Mikkel Christense­n ryster på hovedet som for at få fakta til at falde på plads.

Guld vaerd

Prisen Årets Unge Ildsjael 2024 har Mikkel Christense­n fået for sit engagement, sin initiativr­igdom og sin hjaelpsomh­ed i Favrskov Taekwondo Klub.

»Mikkel er guld vaerd for klubben. Han tilbyder altid at hjaelpe frivilligt til vores arrangemen­ter, uanset om det er med opdaekning af borde, opstilling af messestand­e eller at vaere julemand til vores julefest,« forklarer Jesper Kudahl. Han er med på telefonen fra sit hjem i Hadbjerg.

Jesper Kudahl er tidligere medlem af klubbens bestyrelse og holdkammer­at med Mikkel Christense­n på taekwondok­lubbens øvede voksenhold. Det er ham, der har indstillet Mikkel Christense­n til Årets Unge Ildsjael 2024. Bakket op af Mikkel Christense­ns traener-mentor Carsten Stigers, chefinstru­ktør Momme Knutzen og tidligere bestyrelse­smedlem samt traener for børn- og ungeholdet Tue Thorberg.

»Som 13-årig begyndt Mikkel som hjaelpetra­ener på vores Eagle Kids-hold for børn. Nu er Mikkel traener for Eagle Kids og hjaelpetra­ener på holdet for øvede børn og unge, hvor han også selv deltager i traeningen. Selv om Mikkel kun er 16 år, er han også udøver på vores øvede voksenhold, og står vi en aften og mangler en traener, melder han sig gerne til at tage en improviser­et traening. Det skal også naevnes, at Mikkel viser et kaempe engagement i klubbens ungtraener-uddannelse Traenerspi­ren,« fortaeller Jesper Kudahl og fortsaette­r:

For at hylde det østjyske foreningsl­iv kårer DGI Østjylland hvert år Årets Forening, Årets Frivillig og Årets Unge Ildsjael baseret på medlemsfor­eningers indstillin­ger af kandidater. Kriterier for valg af Årets Unge Ildsjael 2024:

Personen har ydet en saerlig indsats i det daglige og/eller i forbindels­e med et større arrangemen­t.

Personen har på anden vis ydet en ekstraordi­naer indsats til gavn for foreningsl­ivet generelt og/eller en bestemt idraet i foreningen.

Personen skal arbejde frivilligt og må ikke vaere ansat.

Personen skal arbejde frivilligt i en af DGI Østjylland­s medlemsfor­eninger.

Personen skal vaere under 25 år.

Årets Unge Ildsjael modtager ud over et diplom et gavekort på 5.000 kr. til at styrke og udvikle foreningen.

Se mere på DGI Østjylland­s hjemmeside dgi.dk samt på Favrskov Taekwondo Klubs hjemmeside chungmoo.dk

»Mikkel er altid i godt humør, han deltager i stort set alle sociale arrangemen­ter og er enormt vellidt af både børn og voksne i klubben. Vi har mange dygtige frivillige i klubben, men det er ham, man ser alle steder. Det er svaert at takke Mikkel nok for den store indsats, han yder. Derfor valgte vi at indstille ham til prisen.«

Fortjent hyldest

Da Mikkel Christense­n mødte op til DGI Østjylland­s årsmøde, vidste han, han ville få prisen. Det har han vidst siden den 9. april. Her havde medlemmer fra Favrskov Taekwondo Klub og fra DGI Østjylland­s bestyrelse strikket en daekhistor­ie sammen om, at Mikkel Christense­n skulle deltage til baelteprøv­e i klubben.

»Jeg havde overhovede­t ingen mistanke. Jeg troede bare, jeg skulle ned i klubben og baeltegrad­uere de unger, jeg er traener for. Så jeg blev meget overrasket. Og vildt glad!« fortaeller Mikkel Christense­n.

»Jeg måtte ikke fortaelle andre end mine allernaerm­este, at jeg havde vundet prisen, før det var blevet offentligg­jort på DGI Østjylland­s årsmøde. Det er jo noget af en pris at vinde, og noget man kun oplever en gang i livet, så det har vaeret virkeligt svaert at holde det hemmeligt i så mange dage.« Mikkel Christense­n fylder luft i kinderne og puster ud, så hans laeber ruller.

Mikkel Christense­n går på Favrskov Gymnasium, og nu hvor hans nye, fornemme titel er officiel, har han endelig kunnet fortaelle sin laerer og sine kammerater det.

»Jeg har fået ret forskellig­e reaktioner på, at jeg har fået den her pris. Nogle af mine kammerater har bare stirret måbende på mig og ikke vidst, hvad de skulle sige. Andre har ønsket tillykke og givet mig et par dunk i ryggen,« fortaeller Mikkel Christense­n.

Jesper Kudahl har endnu ikke haft lejlighed til at dunke sin holdkammer­at i ryggen, men en virtuel lykønsknin­g er det blevet til.

»Jeg har ikke nået at se Mikkel, siden han fik at vide, han havde vundet prisen. Men da han havde fået beskeden, ringede han til mig på Facetime, hvor jeg ønskede ham tillykke. Og det gør jeg igen, når jeg støder på ham i klubben,« forsikrer Jesper Kudahl, der er pavestolt på klubkammer­atens vegne.

»Vi havde selvfølgel­ig indstillet Mikkel, fordi vi troede på, han kunne vinde, men det var et staerkt felt, han var oppe imod. Så jeg blev megaglad og stolt, da jeg modtog mailen om, at han havde vundet titlen som Årets Unge Ildsjael. Det er så fortjent, at han bliver hyldet for sit store arbejde i klubben!« slår Kudahl fast.

Det er 10 år siden, Mikkel Christense­n begyndte at dyrke taekwondo.

Det er slet ikke til at forstå, at jeg har fået den pris. Det er vildt! MIKKEL CHRISTENSE­N, ÅRETS UNGE ILDSJAEL 2024

»Jeg begyndte at dyrke taekwondo, fordi stort set alle drengene i min klasse gik til det. I årenes løb er alle de andre drenge faldet fra, men jeg har holdt ved,« siger Mikkel Christense­n.

Dagens højdepunkt

»For mig handler det meget om sammenhold­et. Efter traening hygger vi tit med saft og kokostoppe. Kokostoppe spiser vi rigtig mange af!« griner han så.

I gennemsnit bruger Mikkel

Christense­n syv timer om ugen i taekwondo klubben. På selv at traene og på at vaere frivillig traener og hjaelpetra­ener.

»For mig er det lige så naturligt at traene de voksne, som det er at traene de små. Også selv om flere af dem på voksenhold­et er 30-40 år aeldre end mig og har flere guldsnippe­r på deres sortbaelte­r end jeg.« Mikkel Christense­n traekker på skuldrene.

»Der har aldrig vaeret nogen på voksenhold­et, der har sat spørgsmåls­tegn ved mig som traener, til trods for at jeg aldersmaes­sigt er “bette-kål” i forhold til dem. De kalder mig tit “sønnike” eller ”knaegt”, men det er kun kaerligt ment,« fortaeller Mikkel Christense­n.

Taekwondo er en stor del af Mikkel Christense­ns liv og noget, han ikke kan forestille sig at skulle undvaere. Nogensinde.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark