Jyllands-Posten

Efter fire års arbejde: Nu skal første spadestik tages til Åbyhøj Idraetscen­ter

Åbyhøj Idraetscen­ter forventes at stå klar til brug i sommeren 2025 med et samlet budget på 38,5 millioner kroner.

-

Fredag 3. maj klokken 14 runder projektgru­ppen for Åbyhøj Idraetscen­ter endnu en milepael, når det første spadestik tages.

Efter godt fire års arbejde kan Foreningen Åbyhøj Idraetscen­ter nu realisere et laenge ventet ønske om at øge idraetskap­aciteten i Åbyhøj og Hasle og gøre det muligt for alle Gammelgaar­dskolens over 1.000 elever at have idraetsund­ervisning på skolen.

Det skriver foreningen i en pressemedd­elelse.

Foreningen Åbyhøj Idraetscen­ter er stiftet af de tre initiativt­agere, Marie-Louise Brebøl Christense­n, Karen Kjaer Larsen og Anette Stamer Ørsted sammen med de lokale foreninger Aabyhøj IF Gymnastik, Aabyhøj IF Fodbold og Hasle KFUM Håndbold samt andre frivillige.

Det kommende idraetscen­ter vil indeholde idraetshal, springcent­er, multisal, foreningsl­okale, omklaednin­g og foyer. Det placeres ved Gammelgaar­dsskolen i Åbyhøj og bygges sammen med skolens nuvaerende gymnastiks­ale, så der skabes bedst muligt synergi med de eksisteren­de facilitete­r.

Åbyhøj Idraetscen­ter har et samlet budget på 38,5 millioner kroner, hvor Aarhus Kommune har bidraget med 17 millioner kroner.

Der er via foreninger, fonde, private og erhverv indsamlet naesten 4 millioner kroner.

Derudover har Salling Fondene støttet med 6,6 millioner kroner, og Den A. P. Møllerske Støttefond med 5 millioner kroner.

Der samles fortsat ind lokalt og søges private fonde, og foreningen vil også optage et lån i Kommunekre­dit til finansieri­ngen.

»Vi er stolte af, at vi som lokale frivillige har kunnet rejse dette projekt og at vi lykkes med at bygge et idraetscen­ter, som både opfylder lokalområd­ets ønsker til nye idraetsfac­iliteter, og passer ind i skolens arkitektur fra 1950’erne.,« skriver foreningen i pressemedd­elelsen.

Åbyhøj Idraetscen­ter forventes at blive indviet i sommeren 2025.

 ?? ?? Sådan kommer Åbyhøj Idraetscen­ter til at se ud fra oven. Illustrati­on.
Sådan kommer Åbyhøj Idraetscen­ter til at se ud fra oven. Illustrati­on.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark