Jyllands-Posten

Amerikaner ser muligheder for at slå Bolts gamle rekord

Usain Bolts 15 år gamle verdensrek­ord på 100 meter kan snart stå for fald, mener sprinteren Christian Coleman.

- /ritzau/

Til august er det 15 år siden, at faenomenet Usain Bolt satte den verdensrek­ord på 100 meter, som stadig står den dag i dag. 9,58 sekunder lyder tiden på, og ingen har for alvor vaeret taet på at slå den. Men inden laenge kan rekorden falde. Det mener den amerikansk­e sprinter Christian Coleman, verdensmes­ter på distancen fra 2019 og regerende verdensmes­ter på 60 meter.

»Med de tider, der bliver løbet nu, mener jeg helt aerligt, at der er en del gutter, som ikke er langt fra at kunne,« siger den 28-årige Coleman ifølge Reuters forud for weekendens Diamond Leaguestae­vne i Shanghai.

9,76 sekunder er den 28-årige amerikaner­s personlige rekord på 100 meter. Men feltet er jaevnbyrdi­gt og i sidste weekend løb den blot 17årige high school-elev Christian Miller 9,93 sekunder.

Kraever perfekte forhold

Tiderne er dog stadig et paent stykke fra jamaicansk­e Bolts rekord.

Faktisk har ingen vaeret under 9,70 sekunder, ud over Bolt selv, siden hans landsmand Yohan Blake løb på 9,69 sekunder i 2012.

Amerikaner­en Tyson Gay er den eneste anden i verden, som har løbet 9,69 sekunder. Det skete i 2009.

Christian Coleman erkender da også, at der skal noget unikt til. Men potentiale­t er der.

»Det skal vaere perfekte forhold, den rigtige dag, den rigtige konkurrenc­e og det rette sted. Men hvis man fokuserer på sit løb og får eksekveret det godt, så kan det magiske øjeblik indtraeffe,« mener han.

I 2009 satte Usain Bolt også verdensrek­ord på 200 meter. Den står også stadig og lyder på 19,19 sekunder.

Bolt stoppede karrieren i 2017. Det blev til otte OLguldmeda­ljer og 11 VM-titler. En niende OL-guldmedalj­e i 100 meter stafet i 2008 er blevet frataget det jamaicansk­e hold, som Bolt var stjernen på, da en af holdkammer­aterne efterfølge­nde blev taget for doping.

 ?? ?? Christian Coleman. Arkivfoto: Tingshu Wang/Reuters
Christian Coleman. Arkivfoto: Tingshu Wang/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark