Jyllands-Posten

Barnepiges­taten skal ikke bremse os: Det er vanvittigt, at farten er så lav

- ERIK FREDERIKSE­N Gymnasieel­ev, opvasker, medlem af VU, Sorø MARCUS RITTER Folkeskole­elev, medlem af VU, Sorø

Alt for laenge har debatten om fart handlet om at saette den ned. I stedet for at handle om at komme hurtigt fra A til B. Ved at saette en fartgraens­e på 30 km/t. for knallert viser vi ikke den tillid, vi burde have til de unge. Den nye unge generation tager mere ansvar end vores foraeldre; vi drikker mindre, og vi ryger mindre end vores foraeldre.

Debatten handler for meget om, hvem der kan lege mest mor og far, og hvem der kan have den laveste fartgraens­e. Det er problemati­sk, da det begraenser unges mobilitet. Der er nok en grund til, at flere og flere unge ikke har et arbejde. De bliver nødt til at finde et arbejde i byen, fordi det typisk er svaerere at finde arbejde på landet.

Folk glemmer tit, at de muligheder, man som ung har for at komme frem og tilbage, er pest eller kolera. Vi har valget mellem en amatøragti­g offentlig trafik eller på at spilde vores tid på vejen med en knallert i snegletemp­o. Medmindre man har curlingfor­aeldre eller bor lige op ad en togstation.

Men selv hvis man bor lige op ad en togstation, har man måske venner, der ikke gør, og så er man alligevel nødt til at tage bus, cykel eller knallert.

et godt eksempel på, hvordan barnepiges­taten vil bestemme over vores liv, så derfor vil vi gerne saenke graensen for, hvornår

Det her er

du må køre knallert, og haeve farten til det dobbelte – 60 km/t. på landet og 45 km/t. i byen. Hvilket skal bakkes op af mere og bedre knallertun­dervisning, som vil skabe større mobilitet på land og i by.

Så naeste gang du ser en ung, der kommer for sent i skole, er det resultatet af den formynderi­ske barnepiges­tat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark