Jyllands-Posten

Hos Sara vendes livets små og store dilemmaer

Sara Bro er vaert på det populaere radioprogr­am ”Sara & Monopolet”. Mange lyttere kender hende også fra podcasten ”Hjerteflim­mer”.

-

For mange er lørdag formiddag reserveret DR-radioprogr­ammet ”Sara & Monopolet”. Her debatterer et panel bestående af tre kendte danskere dilemmaer indsendt af lytterne og oplaest af vaert Sara Bro.

Tidligere statsminis­ter Helle Thorning-Schmidt, journalist Cecilie Beck og komiker Nikolaj Stokholm er blandt dem, der har vaeret forbi studiet for at give deres besyv med.

Inden har Sara Bro, der fylder 50 år den 27. april, og redaktione­n udvalgt de dilemmaer, som det skiftende panel skal debattere de tre timer, programmet varer.

Fra de store, som da en ung kvinde for nylig efterlyste panelets holdning til, om hun skal blive hos sin kaereste eller forlade ham. De elsker hinanden, men han vil ikke have børn, og det ønsker hun. Til de mindre, som da en far vil vide, om panelet synes, at han er naerig, fordi han ikke vil lade sine teenagere dele streaming-abonnement­er med deres venner. Det er ham, der betaler.

Selv vil Sara Bro ikke pege på dilemmaer, der har gjort et saerligt indtryk på hende. Den, der skriver ind, gør det, fordi dilemmaet, uanset størrelse, fylder alt, og det skal der vaere respekt omkring, mener hun.

Noget for børn

Sara Bro er uddannet kunstfotog­raf fra fotoskolen Fatamorgan­a i København, men det blev radio og tv, hun kom til at beskaeftig­e sig med. Til en begyndelse som vaert på ”Børneradio” på P3 fra 1995.

Fire år senere skiftede hun til TV 2 for at blive vaert på børneprogr­ammet ”Fjernsyn med Sara og Peter”.

Det huskes måske isaer for, at hesteglade piger i første udsendelse fik serveret hestebøf.

Siden fulgte en årraekke på TV 2 Zulu med forskellig­e vaertsopga­ver, inden hun i 2006 vendte tilbage til DR og radioprogr­ammet ”Hjerteflim­mer”.

Det blev genoplivet i 2020 med podcasten ”Hjerteflim­mer for voksne”, hvor Sara Bro sammen med ph.d. i socialpsyk­ologi Jytte Vikkelsø og to gaester taler om kaerlighed og følelser.

120 episoder blev det til, inden mikronen i marts blev givet videre til efterfølge­ren Sebastian Lynggaard.

På DR-tv har Sara Bro vaeret vaert ved uddelingen af P3 Guld og Danmarksin­dsamling. Seneste vaertsjob havde hun den 17. februar på Dansk Melodi Grand Prix med journalist Stephanie Surrugue i DR’s Koncertsal.

En pink kjole til fest

Andre seere husker Sara Bro som deltager i ”Vild med dans” på TV 2 i 2020, hvor hun dannede par med den profession­elle danser Morten Kjeldgaard. De kom på en femteplads.

Sara Bro er mor til to børn, Fritz på 16 år og Miriam på 13. Børnene har hun med eksmanden, Asger Schønheyde­r, som hun blev skilt fra i 2016.

Hun og børnene bor i et kanalhus i Københavns sydhavn, hvor hun er så taet på vandet, at hun kan bade året rundt.

Hun er single, og det er hun glad for. Faktisk har det vaeret et mål at vaere det på den runde fødselsdag. Den fejrer hun med 60 veninder, som bydes på østers og kaviar. Til anledninge­n har fødselaren fået syet en pink kjole - magen til den, Marilyn Monroe bar i filmen ”Gentlemen Prefer Blonds” fra 1953.

Hun er single, og det er hun glad for. Faktisk har det vaeret et mål at vaere det på den runde fødselsdag.

 ?? ?? Sara Bro (tv) var i februar med Stephanie Surrugue vaert på Dansk Melodi Grand Prix i DR Koncerthus­et. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sara Bro (tv) var i februar med Stephanie Surrugue vaert på Dansk Melodi Grand Prix i DR Koncerthus­et. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark