Jyllands-Posten

Afdragsfri­t 5 pct.-lån står til comeback

Det tegner til, at det fra mandag er et lån med en fast rente på 5 pct., der bliver det toneangive­nde, hvis man vil have afdragsfri­hed.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Mandag kan meget vel byde på comeback for en gammel kending på markedet for boliglån.

Det 30-årige fastforren­tede lån med en rente på 5 pct. og 10 års afdragsfri­hed har nemlig kurs mod comeback hos Totalkredi­t.

»Vi må se, om det holder resten af dagen,« siger Sune Malthe-Thagaard, der er chefanalyt­iker i Totalkredi­t.

Obligation­en bag lånet har i løbet af fredagen handlet til en kurs under 100. Det er graensen for, hvornår et lån er åbent eller lukket. Det fastforren­tede lån med en rente på 5 pct. og 10 års afdragsfri­hed har vaeret lukket siden den 22. december 2023.

Hvis kursen holder sig under 100 resten af dagen, vil det åbne fra mandag. Dermed vil det følge i fodsporene på det fastforren­tede lån med en rente på 5 pct. og 30 års afdragsfri­hed, som blev åbnet igen i denne uge, da kursen dykkede under 100.

Comeback til lån

Det er de stigende renter, som nu kan give 5 pct. lånet med 10 års afdragsfri­hed comeback. På obligation­smarkedet resulterer højere rentenivea­uer nemlig i lavere kurser, mens lavere renter sender kurserne op.

»Renterne i Europa og USA er steget over de seneste måneder, fordi inflatione­n i USA har overrasket negativt. Vi har ikke set den udvikling, vi forventede, og det har gjort investorer­ne pessimisti­ske over for muligheden for hurtige og mange rentenedsa­ettelser i USA,« lyder det fra Sune Malthe-Thagaard.

Torsdag fik renterne et ekstras skub opad, efter at der blev offentligg­jort en foreløbig opgørelse af udviklinge­n i bruttonati­onalproduk­tet

(bnp) i USA. I den forbindels­e blev der også offentligg­jort et inflations­tal, det såkaldte PCEtal. Og det steg mere end ventet, og det skabte dermed lidt mere tvivl på finansmark­ederne om, hvornår der kommer en rentenedsa­ettelse i USA.

»Vi regner stadig med en raekke rentenedsa­ettelser. Isaer i Europa og det vil saette sig i kurserne på fastforren­tede lån, og give et comeback til 4 pct.-lånet senere, hvis det bliver sendt ud i kulden som det ledende lån med 10 års afdragsfri­hed,« lyder det fra Sune Malthe-Thagaard.

 ?? ?? Renterne peger opad for tiden, og det har også ramt markedet for boliglån i Danmark. Foto: Jens Dresling
Renterne peger opad for tiden, og det har også ramt markedet for boliglån i Danmark. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark