Jyllands-Posten

Virksomhed­ernes vaerdier skal afspejle medarbejde­rens

Jagten på kvalificer­et arbejdskra­ft er intens, og for at få succes med at tiltraekke de attraktive medarbejde­re er det afgørende, at virksomhed­ens vaerdier stemmer overens med dem, som jobsøgerne har.

- NIMA ASTANEHDOS­T adm. direktør i Randstad

I en tid praeget af krig, globale kriser og sociale udfordring­er er det tydeligt, at nutidens arbejdstag­ere ønsker mere end blot en lønseddel fra deres arbejdsgiv­ere.

De søger partnerska­ber, der afspejler deres personlige vaerdier og ikke mindst giver dem mulighed for at bidrage positivt til samfundet.

Af vores seneste workmonito­r fremgår det, at 38 pct. af arbejdstag­erne ville afvise et jobtilbud, hvis de ikke er enige med virksomhed­ens ledelse om vigtige spørgsmål. Ligeledes ville 34 pct. vende ryggen til jobmulighe­der i virksomhed­er, der ikke aktivt arbejder for at forbedre diversitet og ligestilli­ng.

Dette er tal, der ikke blot er statistikk­er; de vidner om en ny aera, hvor etisk og vaerdibase­ret ledelse er alt afgørende.

over for et ultimatum: Tilpas jer eller bliv overhalet. De dage, hvor virksomhed­er kunne nøjes med at saette flueben ved CSR-initiative­r, frugtordni­nger og traeningsk­urser, er ovre. Medarbejde­re i dag kraever substantie­lle aendringer og gennemsigt­ighed i, hvordan virksomhed­er driver deres forretning og bidrager til samfundet.

Virksomhed­erne står

Diversitet i arbejdssty­rken og ligestilli­ng i lønninger er ikke laengere blot ønskvaerdi­ge attributte­r men fundamenta­le krav. Hele 65 pct. peger på kønslig lønretfaer­dighed som vaesentlig­t, og 57 pct. fremhaever vigtighede­n af en mangfoldig arbejdssty­rke.

Disse krav spejler en dybere forståelse af, at aegte innovation og fremgang kun kan opnås gennem et bredt spektrum af perspektiv­er og erfaringer.

Men ansvaret for at opnå disse mål er ujaevnt fordelt. Mens medarbejde­re naturligvi­s har en rolle i at fremme arbejdskul­turen, viser undersøgel­sen, at lønmodtage­rne mener, at det primaere ansvar for at forbedre ligestilli­ng, diversitet og miljøpåvir­kning falder tungt på arbejdsgiv­ernes skuldre.

Dette skaber et kald til virksomhed­sledere om ikke blot at vaere chefer men sande ledere, der kan inspirere og implemente­re de forandring­er, som deres medarbejde­re og samfundet forventer.

arbejdspla­dsens rolle i samfundet er ikke ny, men aldrig har den vaeret mere presserend­e. Som vi navigerer gennem politiske, sociale og miljømaess­ige

Debatten om

kriser, må virksomhed­erne erkende, at de ikke bare er økonomiske enheder men sociale aktører, hvis beslutning­er har dybtgående konsekvens­er for deres medarbejde­re og samfundet som helhed.

Det er på tide, at virksomhed­erne tager dette alvorligt og handler derefter. For moderne arbejdstag­ere er det klart:

Arbejde er en forlaengel­se af egne vaerdier, og det skal igen afspejles på arbejdspla­dsen. Virksomhed­er, der forstår og omfavner denne realitet, vil ikke blot overleve men trives i det kommende årti.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark