Jyllands-Posten

Nyt tiltag skal guide til en ledig P-plads

Rådmand for teknik og miljø, Nicolaj Bang (K), vil have bilisterne til at udnytte byens ledige parkerings­kapacitet.

- JENS KAISER jpaarhus@jp.dk

Det blev en flot 70-års fødselsdag i Den Gamle By.

Fin mad med god betjening. Alle fik fyldt ekstra på i udstilling­erne, så der var intet at klage over, havde det ikke lige vaeret for én ting: Parkeringe­n.

»Rart at se dig,« sagde gaesterne til hinanden og tilføjede: »Hvor har du så parkeret?«

Måske blev festen netop så god, fordi alle kunne slappe af, da folk de endelig var sluppet af med bilerne.

Mange kom langvejs fra og var stødt på rygterne om problemer med parkering i Aarhus.

Usikkerhed­en inden mødet med Danmarks naeststørs­te by var stor.

Det skal vaere lettere at parkere i Aarhus, mener rådmand Nicolaj Bang fra Magistrate­n for Teknik og Miljø.

»Vi kommer til at saette digitale vejskilte op ved indfaldsve­jene, så bilisterne praecist kan se, hvor mange ledige pladser, der er i de enkelte parkerings­huse,« siger Nicolaj Bang.

Rådmanden har mistanke om, at der er en raekke p-huse i byen, som ikke er saerlig kendte, fordi skiltninge­n hidtil har vaeret for dårlig.

»Bilisterne er vant til at køre i Salling eller Magasins parkerings­huse, men der er faktisk ret megen kapacitet, som ikke bliver udnyttet i Aarhus, og den skal vi have synliggjor­t,« siger han.

Politikern­e diskuterer den kollektive trafik. Det er ikke ligetil at få folk over i busser eller letbane.

»Jeg tror på en by, hvor vi kan køre ind i et parkerings­hus og måske gå lidt laengere. Til gengaeld kan vi skabe flere korttids-parkerings­pladser strategisk­e steder i byen til lige praecis de mennesker, som ikke går så godt,« siger Nicolaj Bang og spår:

»Vi vil også se en by, hvor alle de bilister, der i øjeblikket cirkler rundt efter en p-plads, kører ind i parkerings­huse. For så kan vi lave bedre byrum, for det vil vaere godt for erhvervsli­vet, og kunderne skal selvfølgel­ig kunne komme frem.«

 ?? Foto: Stine Schjøtler ?? Rådmand Nicolaj Bang vil inspirere bilisterne til at vaelge alternativ­e parkerings­muligheder, hvor der er ledig kapacitet.
Foto: Stine Schjøtler Rådmand Nicolaj Bang vil inspirere bilisterne til at vaelge alternativ­e parkerings­muligheder, hvor der er ledig kapacitet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark