Jyllands-Posten

Pludselig skulle den tidligere bolddreng forsvare den hvide trøje i kamp mod Brøndby

Nu drømmer den 17årige forsvarssp­iller Luka Callø om flere oplevelser med AGF.

- ANDERS MICHAELSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r anders.michaelsen@dinavis.dk

Han har ikke engang fået stemmeret endnu, men én stor drøm er alligevel allerede gået i opfyldelse for unge Luka Callø.

Blot 17 år gammel har han debuteret for AGF i landets bedste fodboldrae­kke.

Det skete for Skødstrupd­rengen, da han fik de sidste 10 minutter mod aerkerival­erne fra Brøndby for få uger siden og dermed også var med til at vende et truende 1-2-nederlag til 2-2.

»Det var crazy. Super fed kamp at komme ind i. Bare at vaere med på baenken var selvfølgel­ig en aere - og så at blive skiftet ind, det var surrealist­isk,« siger den unge forsvarssp­iller.

Ikke nok med at det var allerførst­e gang, han var med på baenken for superligah­oldet, sent i kampen - og pludseligt - kom beskeden: ”Du skal ind”. Og så var det, at adrenaline­n slog ind.

»Det var helt vildt. Det er noget, jeg har drømt om laenge. Jeg har jo spillet her i klubben siden U11, så det var en stor drøm, der pludselig gik i opfyldelse,« fortaeller teenageren.

Fra sidelinje til superliga

Men da han fik sin debut for superligah­oldet en solrig dag i april på et naesten fyldt Ceres Park, så var det heller ikke bare en ungdomsspi­ller, der betrådte grønsvaer - det var også en fan og tidligere bolddreng, som befandt sig i begivenhed­ernes centrum.

»Når jeg gik forbi superligas­pillerne, som var der dengang, så har jeg da også gået og taenkt og håbet på - at det ville blive mig en dag,« siger Luka Callø.

Han kom til AGF fra Skødstrup SF som U11-spiller og har siden naermest haft traeningsb­anerne som sit andet hjem.

»Det har altid vaeret drømmen at blive profession­el - lige fra jeg begyndte at se, at det her måske godt kunne blive til noget, så var det bare om at gå all-in. Og det synes jeg også, at jeg har gjort. Jeg har lagt alt min tid i fodbold, og har sagt nej til en masse for at udleve min drøm,« siger han.

Til dagligt går den unge forsvarssp­iller på den saerlige ESAA-linje på HHX i VejlbyRiss­kov. En linje, som gør det muligt at kombinere fodboldtra­eningen med skolegang. Og selvom uddannelse­n også er vigtig, er der ingen tvivl om, at det er fodbolden, der fylder mest for den unge aarhusiane­r.

Isaer efter Luka Callø det seneste halve års tid er begyndt at traene med AGF’s førstehold.

Her er det dog ikke alle traeninger, han kan vaere med til, selvom man på den saerlige sportslinj­e også har en masse lovligt fravaer at kunne give af.

»Jeg prøver at vaere med til så mange traeninger, jeg kan, og så meget, som klubben vil have mig med til. Det fungerer egentlig fint. Men det er selvfølgel­ig lidt svaert engang i mellem at få det hele til at

haenge sammen, når der er så meget fodbold.«

Luka Callø har da også en storebror, der kender til det med at jonglere mellem en fodboldtil­vaerelse på højt niveau og HHX på en og samme tid.

Stolt storebror

For storebrore­n Gustav Callø tørner til dagligt ud for lokalrival­erne fra Aarhus Fremad i 2. division - dog i den anden ende af banen end lillebror Luka - nemlig som angriber. Og endda en målfarlig en af slagsen, har han vist sig at vaere, i hvert fald da gennembrud­det så småt kom for et år siden, og målene naermest stod i kø i løbet af et par måneder.

»Vi kan jo sparre med hinanden, og det kan man sige, vi jo naermest også har gjort, lige siden vi var helt små og spillede med hinanden ude i haven. Så han er jo bare en støtte for mig, og hjaelper mig, og synes bare, det er fedt for mig, at det går så godt,« siger Luka Callø.

Storebror Gustav var også på plads på stadion til kampen mod Brøndby, og det var ifølge Luka Callø en stolt storebror, der kunne se lillebror få sin superliga-debut.

Men hvad så nu?

Jo, nu drømmer Luka Callø om at få endnu flere minutter - men han holder stadig benene solidt plantet på Fredensvan­gs graestaepp­e, for han ved, han stadig skal klø på.

»Men det er jo bare op til mig selv at vise, at jeg er klar, og at Uwe (Rösler, AGF’s cheftraene­r, red.) kan stole på mig og bruge mig igen. Så selvfølgel­ig håber jeg på flere minutter men nu må vi se,« siger han.

»Drømmen er at slå igennem i AGF - det er jo alles drøm her.«

 ?? Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix ?? Patrick Mortensen midt i det hele og med bolden i hånden, efter han i slutminutt­erne udlignede til 2-2 mod Brøndby. Her kunne Luka Callø (lige til højre for anføreren og målscorere­n Mortensen) fejre, at man var godt på vej mod det ene point.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Patrick Mortensen midt i det hele og med bolden i hånden, efter han i slutminutt­erne udlignede til 2-2 mod Brøndby. Her kunne Luka Callø (lige til højre for anføreren og målscorere­n Mortensen) fejre, at man var godt på vej mod det ene point.
 ?? ?? Luka Callø fylder 18 år om små to uger, 10. maj. Foto: Anders Michaelsen
Luka Callø fylder 18 år om små to uger, 10. maj. Foto: Anders Michaelsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark