Jyllands-Posten

Medie: Tøfting tiltalt for vold

Ved et koncertarr­angement blev en ukendt person slået i hovedet af Stig Tøfting, mener anklagemyn­digheden.

-

Den tidligere landsholds­spiller i fodbold Stig Tøfting er blevet tiltalt for vold, skriver Vejle Amts Folkeblad. Tøfting er tiltalt for ved et koncertarr­angement i Vejle i august sidste år at have slået en ukendt mand i hovedet med knyttet naeve.

Det var ved arrangemen­tet Rock i Byparken, at den påståede voldsepiso­de fandt sted. Episoden er beskrevet i sagens anklageskr­ift, som Vejle Amts Folkeblad har fået aktindsigt i.

Mette Kier, som er direktør hos arrangøren Vejle Musikteate­r, fortalte dengang til Vejle Amts Folkeblad, at sikkerheds­folkene havde fortalt, at Tøfting slog en mand ved udgangen fra arrangemen­tet.

Stig Tøfting siger til Vejle Amts Folkeblad, at han ikke har nogen kommentare­r i forbindels­e med den rejste tiltale.

Ritzau har henvendt sig til forsvarsad­vokat Søren Hammer Westmark, som repraesent­erer Tøfting i sagen, for at få oplyst, hvordan Tøfting stiller sig over for anklagemyn­dighedens påstand. Advokaten er endnu ikke vendt tilbage.

Stig Tøfting arbejder som kommentato­r hos Viaplay. Han var som fodboldspi­ller kendt som en hård hund, men også som en arbejdsom midtbanedy­namo. Den tidligere landstraen­er Richard Møller Nielsen gav ham kaelenavne­t ”Plaeneklip­peren”.

Tøfting er tidligere dømt for vold et par gange. Den seneste dom ligger imidlertid mere end 20 år tilbage i tiden.

Det er Retten i Kolding, som skal behandle sagen. Det sker torsdag i naeste uge.

Sagen skal behandles af en dommer og to domsmaend, altså to almindelig­e borgere, der agerer laegdommer­e. Skyldsspør­gsmålet afgøres af stemmefler­tallet.

En sag behandles af domsmaend, når anklagemyn­digheden har nedlagt påstand om faengselss­traf, og når den tiltalte naegter sig skyldig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark